Motorrijder onder invloed van cocaïne negeert rode lichten, rijdt veel te snel en komt ten val

Motorrijder onder invloed van cocaïne negeert rode lichten, rijdt veel te snel en komt ten val

In de Sint-Katelijnestraat ging de motorrijder in een flauwe bocht onderuit en kwam hij tegen twee geparkeerde voertuigen terecht. Foto: Politie MeWi

Mechelen - In de Sint-Katelijnestraat in Mechelen is afgelopen weekend een motorrijder onderuit gegaan. Voor de ogen van de politie was hij door het rood gereden. In de zone 30 stelde de politie op een bepaald moment een snelheid van 79 kilometer per uur vast. De man had geen rijbewijs en was onder invloed van cocaïne.

De motorrijder negeerde zondagochtend de rode verkeerslichten op het kruispunt van de Mechelse vesten (R12) met de Maurits Sabbestraat. “Op dat moment stond toevallig één van onze verkeersploegen stil op de R12 voor de verkeerslichten aan dit kruispunt, die net op groen overgegaan waren. Onze collega’s kwamen bij het doorrijden ei zo na in aanrijding met de bestuurder van de motorfiets, die aan hoge snelheid de Sint-Katelijnestraat in reed”, vertelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Tegen twee geparkeerde voertuigen

De ploeg ging de overtreder onmiddellijk achterna, maar die reed zo snel dat ze hem niet konden inhalen. Nochtans bedroeg de snelheid van het politievoertuig dat uitgerust is met een intern meet- en registratiesysteem op dat moment 79 kilometer per uur. Door de hoge snelheid ging de motorrijder in een flauwe bocht van de Katelijnestraat onderuit. Hij kwam tegen twee geparkeerde voertuigen terecht. De man zelf liep lichte verwondingen op.

Man weigert alcohol- en bloedtest

“De motorrijder vertoonde duidelijke tekenen van alcoholopname en van het gebruik van drugs. Hij weigerde een ademtest af te leggen”, zegt hoofdinspecteur Van de Sande. Daarom werd er een arts gevorderd voor een bloedproef, die de betrokkene ook weigerde. Daarop staan nochtans zware straffen. De man legde wel een speekseltest af, waaruit bleek dat hij cocaïne had gebruikt. De motorrijder had geen rijbewijs en zijn voertuig bleek ook niet verzekerd te zijn. “Het werd weggetakeld en in beslag genomen”, zegt Dirk Van de Sande nog.  

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio