Verpleegkundigen krijgen klappen bij vechtpartij op spoedafdeling

Verpleegkundigen krijgen klappen bij vechtpartij op spoedafdeling

De spoedafdeling in de Willem Rossierstraat. Foto: Archiefbeeld PH

Mechelen - De politie voert een onderzoek naar een vechtpartij afgelopen weekend op de spoedafdeling van het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Ook verpleegkundigen kregen daarbij klappen.

Tussen een patiënt en een andere bezoeker op de spoedafdeling in de Willem Rossierstraat ontstond vrijdag een discussie, die uiteindelijk uitmondde in een vechtpartij. Hulpverleners, die tussenbeide wilde komen om de zaak te kalmeren, deelden in de klappen. De patiënt werd zwaar toegetakeld door de agressor. Blijkbaar hadden ze eerder al een conflict gehad.

De politie kwam ter plaatse. “Wij hebben een van de betrokkenen meegenomen naar het commissariaat voor identificatie en het afleggen van een verklaring”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Door het incident zijn twee verpleegkundigen van de spoedafdeling arbeidsongeschikt. Het ziekenhuis stelt zich burgerlijke partij, maar wenst verder niet te reageren. “Het medisch personeel dat gewond geraakte, mag ons de attesten bezorgen. Dan voegen wij die toe aan het dossier. Er loopt een onderzoek naar de feiten”, vertelt Van de Sande. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees