Zoon Viktor schrijft scenario van nieuwe Samson en Gert Kerstshow, maar Gert Verhulst wilde hem eerst afwijzen

Zoon Viktor (23) treedt in de voetsporen van papa Gert Verhulst (49), nu die het scenario van de 27ste Samson en Gert Kerstshow heeft neergepend. “Mijn eerste gedachte was: hoe ga ik ‘m afwijzen? ‘Toch goed geprobeerd, Vikske’?” vertelt vader Verhulst in een dubbel interview aan Het Laatste Nieuws. Nu is de Studio 100-baas echter zo overtuigd van het scenario van zijn zoon dat hij het nieuws van de daken schreeuwt.

De eerste jaren was Danny Verbiest de scenarist van de kerstshow, de laatste twintig jaar schreef Gert de inhoud. “Dit jaar vroeg Viktor plots, out of the blue: ‘Pa, mag ik niet ‘s proberen?’ Die jongen had nog nooit één gedichtje geschreven, niks”, vertelt Gert aan Het Laatste Nieuws.

Geen gemakkelijke taak nochtans om alle pointes en karakters juist te krijgen voor een beginner, waardoor de Studio 100-baas dacht dat het onmogelijk goed genoeg kon zijn. “Toen zijn scenario in mijn mailbox viel, heb ik die mail een tijd niet durven openen”, lacht Gert. Viktor bleef echter maar berichtjes sturen: “En pa, al gelezen?” of “Pá-á, lees het nu eens!” Toen vader Verhulst zijn moed bijeenraapte was hij enorm onder de indruk. “Op een paar techniciteiten na was het... perfect. Uit het niets.”

Viktors ingrediënt voor succes? “Ik ben de grootste ‘Samson & Gert’-fan aller tijden. Ben ik thuis en is er een heruitzending op Ketnet? Dan kijk ik nog altijd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees