Brusselse politie kreeg al 160 tips binnen na zware rellen van zaterdag, nog een agent op intensieve verzorging

Brusselse politie kreeg al 160 tips binnen na zware rellen van zaterdag, nog een agent op intensieve verzorging

Foto: BELGAIMAGE

Brussel -

De Brusselse politie had maandagnamiddag al 160 mails gekregen met beeldmateriaal van de rellen die afgelopen zaterdagavond plaatsvonden in het stadscentrum. Dat meldt politiewoordvoerder Olivier Slosse. Eén agent ligt nog altijd op de afdeling intensieve verzorging nadat hij zaterdagavond klappen heeft gekregen.

LEES OOK. Agenten getuigen anoniem na zware rellen in Brussel: “Niet ingegrepen? We mochten niet!”

De Brusselse politie had naar aanleiding van de rellen een gerechtelijke taskforce opgericht en de bevolking opgeroepen beeldmateriaal te bezorgen, zodat de daders van de rellen en plunderingen kunnen geïdentificeerd worden. Tot nu toe werd één verdachte opgepakt, maar die werd na verhoor vrijgelaten.

Na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust kwam het zaterdagavond tot rellen aan de Beurs en op de Lemonnierlaan. Een 300-tal mensen liep over wagens, beschadigden straatmeubilair en voorbereidingen voor Winterland en bekogelden de politie. Ook werden wagens in brand gestoken en verschillende winkels geplunderd. De politie zette meermaals het waterkanon in om de relschoppers terug te drijven, maar pas rond 0.30 uur keerde de rust weer.

Zondag meldden politie en Brussels parket dat iedereen die beelden had van de rellen die via het e-mailadres zpz.polbru.info@police.belgium.eu aan de Brusselse politie kon bezorgen. Maandagmiddag had de politie al 160 mails gekregen. Volgens de politie gaat het zowel om beelden die al op Facebook circuleerden als om beelden van onder meer Snapchat.

“Het zijn interessante filmpjes met zeer exploiteerbare gegevens”, klinkt het. “Dus daar zal zeker iets kunnen uitkomen.”

Zondagavond meldde het parket dat er één verdachte was opgepakt, maar dat die na verhoor was vrijgelaten, omdat er minstens voorlopig onvoldoende elementen waren om hem onder aanhoudingsbevel te plaatsen of rechtstreeks te dagvaarden. Sindsdien zijn nog geen andere verdachten opgepakt, aldus het parket maandag.

Agent op intensieve

Van de 22 politieagenten die gewond raakten bij de rellen na de kwalificatie van Marokko zaterdagavond, ligt nog een inspecteur in het ziekenhuis op de afdeling intensieve verzorging van een Brussels ziekenhuis. Een andere agent brak zijn arm bij de rellen.

Bij de rellen raakten 22 agenten gewond. De meesten liepen kneuzingen. Een aantal is tijdelijk arbeidsongeschikt.

IN BEELD. Handelaars likken wonden na zware rellen in Brussel

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees