Nederlands toptalent krijgt contract bij Marlux - Bingoal

Nederlands toptalent krijgt contract bij Marlux - Bingoal

Foto: BELGA

Het Nederlandse toptalent Pim Ronhaar rijdt vanaf de beloftencategorie voor Marlux - Bingoal en dat voor minstens vier jaar. De jonge Nederlander maakt momenteel als eerstejaarsjunior furore in het veld als lid van Lares-Doltcini, het opleidingsteam van de Marlux-brigade.

Ronhaar is nog altijd maar een eerstejaarsjunior. Toch nam hij een voortvarende start in het nieuwe seizoen. Die bekroonde hij dit seizoen met winst bij de juniores in klassiekers als Zonhoven, Koksijde en Gavere. De Nederlander verdedigt komend weekend in het Deense Bogense zijn leidersplaats in de wereldbeker.

“Een eerstejaars die zo’n grote crossen wint bij de juniores, dat hebben we de voorbije jaren nog niet veel gezien”, aldus teammanager Jurgen Mettepenningen. “Pim is een groot talent, maar blijft met beide voeten op de grond. Bovendien is hij lichamelijk nog lang niet volledig uitgegroeid. De weg is nog lang, maar blijft hij zich zo ontwikkelen, dan wordt hij ongetwijfeld een grote verrijking voor Marlux - Bingoal.”

Corrigeer