‘Twee tot de zesde macht’ wordt geschrapt, wat gebeurt er met het prijzengeld van de kandidaten?

‘Twee tot de zesde macht’ wordt geschrapt, wat gebeurt er met het prijzengeld van de kandidaten?

De kandidaten van de afleveringen van ‘Twee tot de zesde macht’ die niet meer uitgezonden zullen worden op Eén, zullen wel hun prijzengeld ontvangen. De VRT laat in een persbericht weten dat hierover contact is geweest met productiehuis ‘Koeken Troef’.

Wie de finale van de quiz wint, krijgt normaal 10.000 euro. Hoewel er in het contract met de spelers staat dat de aflevering eerst op televisie moet uitgezonden worden, heeft de VRT gegarandeerd dat het prijzengeld zal uitbetaald worden. “Het behoort tot de verantwoordelijkheid van Koeken Troef om dat te doen”, liet woordvoerder Bob Vermeir eerder weten aan Het Laatste Nieuws. “Er waren via de Klantendienst van de VRT een aantal vragen binnen gelopen van winnaars. Die mogen zeker zijn dat ze hun geld krijgen”.

Als de deelnemende BV’s de finale van de quiz winnen, gaat het prijzengeld naar ‘De Warmste Week’ van Music For Life. Ook deze uitbetaling wordt gegarandeerd.

De VRT besliste vorige week vrijdag om de resterende afleveringen van ‘Twee tot de zesde macht’ te schrappen nadat de omroep zijn samenwerking met televisiemaker Bart De Pauw opzegde na meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees