Zo bestraft club jeugdspelers die kleedkamer tegenpartij in modderpoel herschiepen

Oudenburg / Torhout -

De spelers van de U15 van KWS Oudenburg die de kleedkamer in Torhout met slijk besmeurden, krijgen een sanctie van hun club. “Ze zullen de kleedkamers zelf moeten poetsen en de poetsman in Torhout een attentie schenken”, klinkt het.

De kleedkamers eigenhandig poetsen en een kleine boete. Die sanctie krijgen de spelers van de U15 van voetbalploeg KWS Oudenburg. Ze besmeurden zaterdagmiddag na de wedstrijd de hele kleedkamer van thuisploeg SK Torhout. Het slijk werd tot aan het plafond gewreven en de massagetafel belandde in de douche. Geen pretje voor de man die de kleedkamer nadien moest poetsen.

Dennis Tavernier, de sportief manager van KWS Oudenburg, was zaterdag op de wedstrijd aanwezig omdat zijn zoon bij de ploeg speelt. Van de feiten in de kleedkamer was hij echter niet op de hoogte. “Dat veld lag heel drassig”, zegt hij. “Omdat ze wonnen, zijn ze na de wedstrijd allemaal op hun buik gegleden. Ze waren al vuil, maar toen hingen ze natuurlijk helemaal onder het slijk. We hebben hen onmiddellijk gezegd dat ze dat niet meer mogen doen.”

Champagne

Wat er nadien in de kleedkamer is gebeurd, betreurt Tavernier ook. “De spelers zullen daar zeker op aangesproken worden. Dat kan natuurlijk niet. We zullen hen als straf ook om beurten de kleedkamers hier laten poetsen. Noem het een soort werkstraf. En omdat Torhout daar weinig mee is, willen we de spelers daarnaast ook een kleine boete van 1 of 2 euro geven. Daarmee willen we dan bijvoorbeeld een fles champagne kopen voor de man die dat heeft opgekuist. Heel spijtig dat dit is gebeurd, want ze gedroegen zich tijdens de wedstrijd allemaal heel correct ten opzichte van de scheidsrechter. Daarom was ik aanvankelijk zelfs trots op hen.”

Bij SK Torhout zijn ze tevreden met de houding van Oudenburg. “We appreciëren het feit dat ze hier duidelijk ook zwaar aan tillen”, klinkt het. “Het is fijn dat we hier van iets negatiefs iets positiefs kunnen maken. Daar waren wij als club ook voor te vinden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees