Eigenaar vindt gestolen wagen vlug terug maar euforie duurt niet lang

Eigenaar vindt gestolen wagen vlug terug maar euforie duurt niet lang

Archieffoto van een oude Volkswagen.

Nevele / Evergem -

Een oude Golf werd gestolen, vernield en teruggevonden in een paar uur tijd. Dankzij een aaneenschakeling van toevalligheden en een bericht op Facebook kon de diefstal snel worden opgelost.

Danny Vanheule uit Belzele beleefde zondag een hoogst ongewone dag. Hij heeft een oude Golf die dienst doet als vervangwagen. De wagen werd achtergelaten bij een klant in Kromvelde en niet op slot gedaan. “Als de auto op een oprit staat, laat ik de sleutel meestal achter in het handschoenenkastje.” Nooit eerder kwamen daar problemen van. Tot zondag.”

In de voormiddag reed een bestuurder met zijn auto in de gracht in Kromvelde. De jongeman vroeg aan voorbijgangers of ze hem konden helpen zijn wagen uit de gracht te trekken. Toen bleek dat zij hem niet konden helpen en doorreden, ging de jonge bestuurder op zoek naar een andere manier om zijn weg verder te zetten. Hij ontdekte de niet vergrendelde Golf, vond de sleutels en de stal de auto. De diefstal werd rond 12 uur ontdekt waarna Danny een bericht postte op Facebook.

Vandalisme

“Even later kreeg ik een bericht dat mensen mijn wagen hadden zien staan in de Trekweg in Landegem in de buurt van het Schipdonkkanaal.” Danny was aanvankelijk opgelucht, maar dat gevoel veranderde snel toen bleek dat de dief de wagen had vernield.

“Hij brak de deuren af en spoot een brandblusapparaat leeg in de auto. Waarom moest die vandaal zo nodig mijn auto kapotmaken nadat hij hem al had gestolen? Ik kan zoiets niet begrijpen.”

Gelukkig zagen de voorbijgangers, die de brokkenpiloot eerder niet konden helpen om de auto uit de gracht te trekken, het bericht van Danny. Zij hadden de vermoedelijke dader vlak voor de diefstal gezien.

Hun informatie werd doorgespeeld aan de politie die een onderzoek startte in de hoop dat dief te kunnen opsporen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees