VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem - Daan Debouver en co. komen als verliezer uit strijd maar blijven positief

“Toonden met goed voetbal dat we in linkerkolom horen”

“Toonden met goed voetbal dat we in linkerkolom horen”

Gullegem-Winkel: Gullegem ging na de 2-3 nog gretig op zoek naar de gelijkmaker. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem-Winkel Sport werd nog eens een leuke ouderwetse derby, met twee aanvallende ploegen, gekruid met vijf doelpunten (2-3). “Alleen jammer dat wij als verliezer uit de strijd komen”, sakkert Daan Debouver.

Het burenduel FC Gullegem-Winkel Sport kon zelfs de meest kritische toeschouwer tevredenstellen. Het was een wedstrijd met goed voetbal en wisselende kansen. Op het einde ging Winkel met de drie punten lopen en dat kwam hard aan bij de thuisploeg.

“Ik kan me best voorstellen dat de toeschouwers een leuke wedstrijd zagen”, zegt Daan Debouver. “Maar als je verliest kan je niet tevreden zijn. Het stemt me wel tevreden dat ik nog eens kon scoren. De vorige weken stond ik droog en dat begon aardig te steken. Jammer dat mijn doelpunt niks oplevert.”

Voor Debouver was het zijn achtste van het seizoen.

“Niet slecht na elf wedstrijden”, vindt Daan. “Na een inworp was ik verrast dat ik helemaal vrij stond, gaf een lel op die bal en zag hem mooi in de kruising verdwijnen. Enkele minuten eerder had ik ook moeten scoren, maar toen kreeg ik de bal slecht op de slof en ging hij hoog over.”

Volgende zondag, met de verplaatsing naar Westhoek, zit Gullegem opnieuw in een West-Vlaams duel verwikkeld.

“Na onze snertprestatie vorige week op Sint-Niklaas, hebben we uitstekend gereageerd”, weet Daan Debouver. “Tegen Winkel verdienden we niet te verliezen. Zondag op Westhoek kunnen we ons geen derde nederlaag op rij veroorloven. Met goed voetbal hebben we bewezen dat we in de linkerkolom thuishoren.”

Daan Debouver werd vorige week verkozen tot ‘Speler van de maand’. “Leuk dat mijn prestaties naar waarde geschat worden, maar daarom zal ik me nog niet meteen anders gaan gedragen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio