voetbal1STE AMATEURKLASSEFC Knokke

Tjendo De Cuyper: “We werken er keihard voor”

Tjendo De Cuyper: “We werken er keihard voor”

Tjendo De Cuyper. Foto: VDB

Knokke / Knokke-Heist -

Royal Knokke vreesde voor de profs van Virton, maar dankzij een fascinerend sterke eerste helft die met 4-0 afgesloten werd, bleek die angst ongegrond. Knokke timmert op zijn eigengereide manier verder aan de weg en staat solo op twee.

“Het liep inderdaad enorm vlot in de eerste helft”, vertelde Tjendo De Cuyper. “Kansen bij de vleet, terwijl we achterin niks weggaven. Dat was helemaal onze eigen verdienste. Alessio opende met een goal uit het boekje en we bleven de ruimte goed benutten. Met 4-0 doken we de rust in. Na de wissel lieten we wat betijen, maar Virton knutselde misschien twee degelijke kansen in mekaar terwijl wij zeker twee of drie keer gescoord hadden kunnen hebben. Offensief heeft Virton absoluut kwaliteit lopen maar hun pijnpunt ligt in de verdediging. Wij voerden elke opdracht van onze coach nauwgezet uit en als je na vijf minuten op 1-0 staat, voetbal je vanuit een zetel en moeten zij het initiatief nemen. Bovendien kennen we onze snelheid in de omschakeling.”

“We staan nu als nieuwkomer en onbekende helemaal alleen op de tweede plaats. Dat is natuurlijk onverhoopt maar totaal geen toeval. Eigenlijk hadden we op gelijke hoogte van Lommel kunnen staan. Van Patro Eisden hadden we in de openingsmatch altijd moeten winnen en daarna lieten we het ook liggen tegen Hamme. Elke vorm van druk is afwezig. Knokke heeft een goeie groep, een goeie staf en een goed bestuur. Misschien zetten we tegen Virton een indrukwekkende prestatie neer, maar je krijgt niks gratis. Voor elk punt moet keihard gewerkt worden en dat doen we ook. Deinze wordt speciaal, zeker voor coach Van Borm, voor onze kapitein Staelens en voor Jarric Buysse”, besloot De Cuyper.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio