Eerst beginnen buschauffeur en passagier te vechten op bus, daarna doen ze gewoon voort in ziekenhuis

Eerst beginnen buschauffeur en passagier te vechten op bus, daarna doen ze gewoon voort in ziekenhuis

Een conflict dat ontstond op een lijnbus werd voortgezet op de spoedafdeling van het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen. Foto: © Gil Plaquet

Boortmeerbeek / Mechelen -

Twee verpleegkundigen die arbeidsongeschikt zijn en een buschauffeur die zwaar werd aangepakt. Dat is de balans van een ernstig geval van agressie op de spoedafdeling in Mechelen na een incident op een bus in Hever bij Boortmeerbeek.

Vrijdag wilde een jongeman omstreeks 17 uur op de bus stappen aan de Leuvensesteenweg in Hever, aan het kruispunt met de Trianonlaan. “Maar de reiziger was zijn abonnement vergeten. Daarop volgde een discussie over het al dan niet moeten betalen van een ticketje”, zegt Paul Belmans, woordvoerder van de politiezone Haacht.

Uiteindelijk kwam het tussen de buschauffeur en de passagier tot een handgemeen, vermoedelijk gestart door de reiziger. “Toen de politie ter plaatse kwam, was er geen vechtpartij meer. Wie ze uit elkaar heeft gehaald, is voor ons niet duidelijk”, vertelt Belmans. Bij het incident had blijkbaar zowel de buschauffeur als de reiziger lichte verwondingen opgelopen.

Twee ambulances

Door het hulpcentrum 112 in Leuven werden twee ambulances van verschillende diensten uitgestuurd. Toch werden de twee mannen allebei naar hetzelfde ziekenhuis gebracht: het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Daar wordt bij de politie van de zone Haacht verbaasd op gereageerd. “Onze ploegen hebben de ambulanciers er nog over aangesproken om dat niet te doen. De discussie was dan wel over, maar je moet geen extra problemen zoeken”, zegt Paul Belmans nog.

Op de spoedafdeling van het Sint-Maartenziekenhuis in de Willem Rossierstraat merkte de passagier de buschauffeur opnieuw op. En weer ontstond er een discussie, die alweer uitmondde in een vechtpartij. Daarbij werd de buschauffeur hardhandig aangepakt. Verpleegkundigen die dat opmerkten, kwamen tussenbeide. Dat had blijkbaar weinig effect op de agressor, want hij keerde zich uiteindelijk ook tegen het medisch personeel. Twee verpleegkundigen van de spoedafdeling deelden in de klappen.

Burgerlijke partij

Ondertussen was ook de hulp van de politie ingeroepen. “Wij hebben een van de betrokkenen meegenomen naar het commissariaat voor identificatie en het afleggen van een verklaring. Daarna mocht hij beschikken”, vertelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Door het incident zijn de twee hulpverleners een tijdje arbeidsongeschikt. “Op de feiten willen wij liever niet reageren, maar ons ziekenhuis stelt zich burgerlijke partij”, reageert Nico Garmyn, directeur planning en ontwikkeling van het AZ Sint-Maarten.

“Het medisch personeel dat gewond geraakte, mag ons de attesten bezorgen. Dan voegen wij die toe aan het dossier. Er loopt een onderzoek”, zegt Van de Sande nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees