Oh, kom hier maar eens kijken… naar de enige echte Winkel van de Sint

Oh, kom hier maar eens kijken… naar de enige echte Winkel van de Sint

Nog tot en met 6 december kun je voor Sint-Niklase sinterklaascadeautjes terecht in de pop-upshop ‘Winkel van de Sint’. Foto: mgb

Sint-Niklaas -

In de Stationsstraat 94 opende schuin tegenover het Huis van de Sint een tijdelijke winkel gevuld met sinterklaascadeautjes. Voor de producten klopte de Sint aan bij lokale handelaars.

Alle sinterklaasgerelateerde producten die de afgelopen jaren op vraag van de stad op de markt werden gebracht, zijn verzameld in de gloednieuwe pop-up ‘Winkel van de Sint’. Niet alleen kinderen en zoetekauwen vinden hun gading in het assortiment, want er wordt ook thee, kaas en gin verkocht.

“Alles is begonnen met de Sinterklaasbieren die we samen met Brouwerij Boelens ontwikkelden in 2014”, leggen uitbaters Bram Lanoye en Dirk Van de Merckt uit. “Daarna volgde de thee van RELeaSe Tea en dit jaar hebben we maar liefst drie nieuwe lokale producten in het assortiment.”

Sinterkaas en Ginterklaas

Confiserie Thijs stofte zeventig jaar oude snoepmallen af om opnieuw sinterklaassnoep te maken. Kaasrijperij Klaartjes Kaas maakte een kaas op basis van het Zwarte Pietbier, met de toepasselijke naam Sinterkaas. “En gezien gin momenteel heel populair is, hebben we ook een rode Ginterklaas uitgebracht op basis van appelsienschillen. Natuurlijk konden chocoladen figuurtjes niet ontbreken en daarvoor werken we samen met chocolatier Wim Vyverman, die nieuwe figuren ontwikkelde. Wie niet kan kiezen, kan een hele geschenkenmand kopen.”

Alle producten dragen hetzelfde etiket dat speciaal ontworpen werd door Tim Polfliet en waarin ook het logo ‘Stad van de Sint’ verwerkt zit. Alleen ondernemers die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, krijgen de toestemming om het logo te gebruiken. De etalage van de winkel werd ingericht door studenten retail-verkoop van Portus Berkenboom.

De winkel is tot en met 6 december dagelijks open. “Het is de eerste keer dat dit opgeknapte pand gebruikt wordt”, zegt schepen van Lokale Economie Carl Hanssens (N-VA). “Na de sinterklaasperiode zal het gebouw worden ingezet voor andere initiatieven van de stad.”

Corrigeer

MEER NIEUWS