Man beticht van weerspannigheid

“Politie reed me aan met combi”

Lier -

Een Lierenaar riskeert een celstraf omdat hij weerspannig was toen de politie hem interpelleerde na een verkeersinbreuk. De man zelf ontkent dat hij agressief was en zegt dat de politie hem heeft aangereden.

Op 8 juli van vorig jaar stond Antonio O. in Lier met zijn fiets voor de spooroverweg aan de ­Lispersteenweg. Omdat de treinen er stapvoets reden en de slagbomen niet omhoog gingen, fietste de man tussen de slagbomen door. Een politiepatrouille merkte dat manoeuvre op en maande de man aan om te stoppen. “Eerst werd er nog geroepen op de man om te stoppen. Toen hij daar niet op inging, zette de politie de achtervolging in”, vertelde openbaar aanklager Karel Berteloot.

Toen de politie de man had ingehaald, gedroeg hij zich volgens het parket agressief. “Hij was verbaal agressief en ondernam pogingen om aan de controle te ontsnappen. Hij werd geboeid en naar het commissariaat gebracht.” Nog volgens het parket was de man tijdens de feiten ook onder invloed van alcohol. Tegen de Lierenaar werd vier maanden cel gevorderd.

Klacht geseponeerd

De man zelf bleef tot voor de rechtbank volhouden dat hij onheus was behandeld door de politie. “Hij heeft de slagbomen genegeerd, dat klopt. En daarvoor is hij door de politierechter veroordeeld”, stelde de advocate van Antonio. “Maar mijn cliënt is hardhandig aangepakt door de politie. Dat blijkt ook uit de vaststellingen van het ziekenhuis. ­Bovendien heeft de politiecombi hem aangereden, waardoor hij ten val kwam.” Antonio diende klacht in tegen de politie, maar die klacht werd geseponeerd. Vonnis op 11 december.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio