De Collega’s zijn terug en Ben Segers is er helemaal klaar voor: “De goesting was er meteen”

De eerste teaser van ‘De Collega’s’, de film van Jan Verheyen gebaseerd op de legendarische tv-serie, wordt vandaag gelanceerd. Ben Segers krijgt de hoofdrol in een volledig nieuwe cast.

Ben Segers kwam zelf met het idee aanzetten. “Tijdens een treinreis naar Nederland met producenten Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof kwam mijn oprechte bewondering voor De Collega’s ter sprake. De hele rit hebben we met legendarische scènes en quotes naar elkaar gegooid. Pas op de terugreis ontdekten we dat De Collega’s in 2018 net 40 jaar zal bestaan. Dat schreeuwde om een comeback, remake, what’s in a name… De goesting was er meteen.”

Het verhaal laat zich makkelijk samenvatten: de Collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans uit een Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een weekendje op teambuilding. “Maar vergis je niet, De Collega’s was niet zomaar kolder. De scherpe dialogen en kleinmenselijke ondertoon maakten er een gelaagde, tragikomische reeks van. Dat programma is er eigenhandig verantwoordelijk voor dat ik acteur ben geworden”, aldus Segers.

Regisseur Jan Verheyen beaamt dat: “Het juiste evenwicht tussen comedy en tragiek is belangrijk. En, de chemie tussen de acteurs. Je kunt daarop hopen, maar daar is geen formule voor. En uiteraard ligt de lat hoog, De Collega’s was destijds een serie waarvoor mensen thuisbleven en verenigingen hun vergaderingen verplaatsten. Maar ik ga me alleszins niet laten verlammen door nostalgie.”

De eigenlijke opnames starten in mei 2018, in december moet de film in de zalen te zien zijn. De overige nieuwe castleden worden binnenkort bekendgemaakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees