Celebs

De eerste Barbie met hoofddoek is er, geïnspireerd op deze atlete

De eerste Barbie met hoofddoek is er, geïnspireerd op deze atlete

Foto: Instagram

Mattel heeft zopas de primeur bekendgemaakt dat het een Barbie met hoofddoek op de markt zal brengen. De pop is geïnspireerd op Ibtihaj Muhammad, zij was de eerste atlete met een hijab die onderdeel uitmaakte van het Amerikaanse olympisch team.

Nadat Mattel jarenlang kritiek over zich had gekregen omdat het enkel een 'onrealistische' slanke, blanke en blonde Barbie verkocht, is het bedrijf de laatste tijd aan een inhaalbeweging bezig inzake diversiteit. Zo bracht het eerder al een grote, een kleintje en eentje met vrouwelijke vormen uit en ook eentje die gebaseerd is op het plus-sizemodel Ashley Graham. Zelfs haar vriendje Ken is niet langer enkel een blonde hunk, maar komt tegenwoordig in verschillende gelaatstinten. En nu is er dus voor het eerst ook een Barbie met een hoofddoek.

Shero-lijn

Het was Ibtihaj Muhammad die dit keer model stond voor de nieuwe pop. Zij is een schermster en was de eerste met een hijab die mocht toetreden tot het Amerikaanse olympisch team. De Barbie maakt deel uit van de Shero-lijn die vrouwen eert die grenzen hebben doorbroken. Ook regisseur Ava DuVernay en gymnaste Gabby Douglas krijgen hun eigen exemplaar. Muhammad is in elk geval apetrots op haar Barbie die ze zelf aan het grote publiek mocht voorstellen tijdens de Glamour Woman of the Year Awards.

Wie nu al naar de winkel wil snellen, zal wel nog eventjes geduld moeten hebben. Mattel heeft namelijk bekendgemaakt dat de nieuwe poppen pas in de herfst van volgend jaar online beschikbaar zullen zijn. 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees