Mama

Slapeloze nachten door huilende baby? Deze Belgische mama geeft tips

Slapeloze nachten door huilende baby? Deze Belgische mama geeft tips

Foto: Shutterstock

Bezorgt je oogappeltje je slapeloze nachten? Je bent niet alleen. Uit een rondvraag bij 550 kersverse ouders blijkt dat iets minder dan de helft last heeft van chronische vermoeidheid. Maar Sofie Vanherpe, oprichtster van de Mama Baas-blog, heeft tips om doorheen de dag meer energie te krijgen.

De rondvraag, uitgevoerd door Mama Baas en Supradyn Energy, toonde aan dat bijna de helft van de 550 deelnemers een tekort aan energie heeft. Iets meer dan de helft (52 procent) is vooral moe tijdens schoolvakanties of in de winter. Maar ruim 46 procent is constant moe door de zorgen voor hun kindje. Maar liefst 42 procent slaapt slechts zes uur per nacht. Te weinig, dus.

Maar hoe sla je jezelf dan doorheen de dag? Zo’n 54 procent vertrouwt op een stevig ontbijt, 44 procent verwacht een serieuze opkikker dankzij koffie. Volgens veel respondenten (39 procent) geeft sociaal contact je energiepeil een enorme boost. Naast de klassiekers om toch op een treffelijke manier te functioneren overdag, heeft Mama-Baas-blogster Sofie Vanherpe nog enkele trucjes.

Drie gouden tips van een mama

1. Blijf bewegen. Tijdens de winter vraagt dat meer discipline dan in de zomer. De dagen zijn korter en kouder, wat binnen blijken aanlokkelijk maakt. Maar zet jezelf aan om te bewegen en geniet van de positieve aspecten van het sporten. Je slaapt beter, hebt minder stress en energie en zelfvertrouwen krijgen een boost… Probeer dus zeker twee keer per week een sportsessie in te plannen.

2. Eet gezond. Te veel suiker is niet goed voor je weerstand. Maar dat je altijd genoeg vitaminen binnenkrijgt. Af en toe iets zoet smaakt dan dubbel zo lekker.

3. Rust voldoende. Verplicht jezelf om op tijd te gaan slapen en neem door de dag af en toe vijf minuten rust. Nog veel te doen? Zet je eventjes in de zetel om weer op te laden, de taakjes lopen niet weg. Wie moeite ondervindt om tot rust te komen, kan de app Simple Habbit installeren. Die helpt je op elk moment van de dag te mediteren.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees