Vakantie

Ben Roelants gidst je langs de belangrijkste trekpleisters van de Maltese stad Valletta

Als je op Malta bent, moet je zeker Valletta bezoeken. Deze stad is niet voor niks Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Ben Roelants loopt voor ons even langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, en vertelt terloops nog wat boeiende weetjes.

Valletta wordt het Mekka voor de cultuurliefhebber in 2018, daar is Ben Roelants van overtuigd. “Als je ook maar een beetje cultuurliefhebber bent, moet je hier zijn.”

Niet alleen heeft de stad een prachtige architectuur en schitterende musea - ooit als eens oog in oog gestaan met een echte Caravaggio? Ook de geschiedenis is nog duidelijk aanwezig in het straatbeeld. Bezoek zeker de rij met 16de eeuwse kanonnen aan de kustlijn die elke dag lunchtijd aankondigen.

In 2018 belooft de stad daar nog een schepje bovenop te doen. Er zijn theaterproducties, filmfestivals, lezingen, muziekconcerten, The Isle of MTV en nog zoveel meer activiteiten. Grote filmschermen worden over de stad verspreid om de term openluchtcinema nieuw leven in te blazen.

meer info:

www.visitmalta.com

www.malta.be

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees