Seks & Relaties

Wat gebeurt er met een tampon na de vervaldatum?

Wat gebeurt er met een tampon na de vervaldatum?

Foto: Shutterstock

Je hebt er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar tampons hebben wel degelijk een houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat gedrukt. Maar wat gebeurt ermee als ze over datum zijn? Dat antwoord blijkt toch een beetje wansmakelijk te zijn.

De meeste bekende merken van tampons hebben aan de onderkant van het doosje naast de productiedatum ook een houdbaarheidsdatum staan. Gelukkig vervallen ze maar na een jaar of vijf, maar je blijkt er toch verstandig aan te doen om die datum niet met de voeten te treden. 

Maar wat gebeurt er met de tampons als een doosje over tijd gaat? Affi Parvizi-Wayne, oprichter van Freda dat organische tampons produceert, vertelde in een interview met Cosmopolitan dat je ze in elk geval beter niet meer in doet. "We raden aan ze niet langer te gebruiken, zelfs al zien ze er nog prima uit. Er kan zich namelijk schimmel bevinden op de inbrenghuls en dat kan leiden tot infecties en irritaties." 

Vies geurtje

Als de verpakking van de tampon zelf is opengegaan, gooi je die trouwens beter ook weg. Die opening zorgt er namelijk voor dat er verkleuring en schimmels kunnen optreden of dat er een vies geurtje aan gaat hangen. Misschien toch maar eens die datum en de verpakking checken in het vervolg...

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees