Drag queen verdacht van vechtpartij in parenclub

Drag queen verdacht van vechtpartij in parenclub

Foto: Photo News

Sint-Truiden -

Een dertiger uit Scherpenheuvel heeft zich dinsdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een vechtpartij met een vrouw in parenclub Bornedries in Sint-Truiden. De vrouw zegt dat de verdachte, die bijklust als drag queen, haar probeerde te wurgen omdat zij niet wou ingaan op zijn avances. De procureur vroeg om een strenge bestraffing volgens de strafwet. De verdediging vraagt de vrijspraak en spreekt over een labiele vrouw.

Het slachtoffer diende een klacht met burgerlijke partijstelling in na de schermutseling op 8 februari 2015. “Ze heeft hem willen wurgen in een private ruimte. Hij kneep haar keel dicht, ze verloor het bewustzijn, ze begon te urineren, maar kon uiteindelijk nog ontkomen”, sprak de advocaat van de vrouw. Compleet overstuur trof het personeel de vrouw achteraf in de vestiaire aan.

De procureur achtte de feiten bewezen en had het over leugenachtig gedrag bij de verdachte. “Hij beweert nooit in de club geweest te zijn, maar getuigen hebben hem gezien en het slachtoffer heeft hem herkend in een fotocollage. Ook zijn er foto’s met daarop wurgsporen aan haar hals”.

De verdediging had het over een hallucinant dossier. “Zijn profiel past als een tang op een varken. Mijn cliënt was in Gent op de receptie van een kapsalon op de avond van de feiten. Dat tonen foto’s op sociale media aan. Ook vreemd is dat hij pas twee jaar na de feiten in verdenking gesteld is. Nog een feit is dat hij getrouwd is met een man en dus zeker niet in haar geïnteresseerd was. In heel zijn leven is hij nog maar een keer in een parenclub geweest. Dat was in Halen en dan nog om verkleed als drag queen wat te zingen. Tot slot wil ik nog opmerken dat vanochtend hij en de vrouw zich toevallig tegelijkertijd samen bij de balie aangemeld hebben. Ze herkenden elkaar nog niet eens. Ik vraag de vrijspraak. Graag zeg ik het niet, maar het gaat hier om een labiele vrouw die alles verzonnen heeft”.

Vonnis op 12 december.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio