Ziekenhuis onder vuur nadat verpleegsters gedwongen werden om sensuele show te geven aan directie

Ziekenhuis onder vuur nadat verpleegsters gedwongen werden om sensuele show te geven aan directie Video: YouTube

Een Zuid-Koreaans ziekenhuis krijgt heel wat kritiek te slikken nadat beelden uitlekten van de verpleegsters die schaars gekleed een ‘sexy’ dansje moesten opvoeren op een intern evenement. Een organisatie die de rechten van verpleegsters in het land verdedigt, eist nu een grondig onderzoek en wil dat de opdrachtgevers worden gestraft.

Zuid-Koreaanse verpleegsters kunnen er niet om lachen dat hun collega’s van het Universitair ziekenhuis van Hallym een seksueel getint dansje moesten brengen voor leden van de directie tijdens een evenement vorige maand. Het schandaal barstte los toen een verpleegster vorige week enkele foto’s van het evenement op Facebook zette, samen met een open brief om de situatie aan te klagen.

“De verpleegsters die moeten dansen, zijn meestal pas aangeworven”, aldus de verpleegster. “Ze kunnen daardoor de ‘opdracht’ niet weigeren.” Volgens de vrouw moesten de jonge hulpverleners het suggestieve dansje brengen in korte broekjes en nauwsluitende topjes, terwijl enkele belangrijke kaderleden toekeken. Een tweede verpleegster verklaarde dat enkele van de danseressen moesten huilen toen ze werden “vernederd”.

Het Zuid-Koreaanse ministerie voor Werkgelegenheid en Arbeid beloofde dat het de zaak grondig zal onderzoeken. “Het ziekenhuis wordt momenteel doorgelicht”, aldus een woordvoerder van het ministerie. “Als er ongerijmdheden worden gevonden, zal de directie op het matje worden geroepen.”

Volgens de organisatie die de belangen van de verpleegsters behartigt, kunnen dergelijke praktijken niet door de beugel: “Verpleegsters gaan nu al gebukt onder een enorme werkdruk, een laag loon en onbetaalde overuren. Nu komen deze vernederende, beledigende opdrachten er nog eens bij.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees