Beverentunnel tijdlang afgesloten richting Nederland

Rampzalige avondspits rond Antwerpen door verschillende ongevallen op ring

Rampzalige avondspits rond Antwerpen door verschillende ongevallen op ring

Foto: bfs

Antwerpen / Beveren-Waas -

De Beverentunnel (R2) is dinsdagnamiddag volledig versperd richting Nederland na een aanrijding tussen vier vrachtwagens.“Het verkeer staat er volledig stil”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. In de Kennedytunnel (R1) is dan weer een wagen in panne gevallen, waardoor één rijstrook versperd is. Het resultaat: de Antwerpse ring zit richting Nederland potdicht.

Het ongeval in de Beverentunnel gebeurde dinsdagnamiddag kort voor 14 uur, op dat moment was het al druk op de rechterrijstrook voor de Beverentunnel. “Een vrachtwagen had het tragere verkeer voor hem blijkbaar niet opgemerkt en reed in op een vrachtwagen voor hem”, aldus Bruyninckx. “Dat was zo’n zware klap dat de andere voorganger ook op diens voorganger knalde en ook die… In totaal waren er vier vrachtwagens bij het ongeval betrokken. Drie ervan moeten worden getakeld. En takelen in een tunnel, is geen sinecure.”

Rond 14.45 uur stond het verkeer richting Nederland volledig stil. Goed voor vijf kilometer file. De politie probeert op dit moment het stilstaand verkeer er nu weg te krijgen. “Er is geen doorgang aan. De file start nu zelfs al op de E34 zelf, vanaf Melsele staan ze stil. En omdat we op dit moment onmogelijk kunnen inschatten hoe lang de takelwerken nog zullen duren, raden we iedereen aan om de omgeving te mijden en om te rijden indien mogelijk.”

Er was ook sprake van vloeistof op de baan, maar dat zou al opgelost zijn.

(lees ook verder onder de foto’s)

Rampzalige avondspits rond Antwerpen door verschillende ongevallen op ring
Foto: bfs
Rampzalige avondspits rond Antwerpen door verschillende ongevallen op ring
Foto: bfs

Zware avondspits rond Antwerpen

Even later viel dan weer een wagen in panne in de Kennedytunnel, ook richting Nederland. “Het was er al ontzettend druk door het ongeval in de Beverentunnel, maar nu is de situatie nog problematischer geworden. Helaas is er geen alternatief mogelijk”, zegt Peter Bruyninckx. De voertuigen in zowel de Kennedytunnel als de Beverentunnel zijn intussen wel al getakeld.

Het Verkeerscentrum vraagt om de omgeving indien mogelijk te vermijden. Wie van Gent naar Hasselt wil, kan beter omrijden via Brussel. “We raden de mensen aan om de verkeersinformatie zo goed mogelijk in de gaten te houden”, aldus Bruyninckx.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S