Legendarische boekenwinkel De Kaft keert terug in Gent

Gent - De bekende Gentse tweedehandsboekenwinkel De Kaft, die veertig jaar lang in de Kortrijksepoortstraat was gevestigd, keert terug. De winkel krijgt een nieuw leven in de Zwartezustersstraat, in een kleinere versie waar je ook een tas koffie of thee kan drinken.

Van 1972 tot eind 2014 hield Patrick De Groef de legendarische boekhandel De Kaft open in de Kortrijksepoortstraat. De zaak was gespecialiseerd in tweedehands- en ramsjboeken, platen, dvd’s en cd’s.

Na een verhuis naar een kleiner pand verdween de zaak eind 2014. De Kaft werd verkocht aan Leen Van der Poten. Die bleef de stock van De Kaft verkopen, eerst via internet en daarna nog vanuit haar eigen woning. 

Nu is het tijd om terug een fysieke winkel te starten. In de Zwartezustersstraat, vlakbij de hogeschool Sint-Lucas, is De Kaft sinds een drietal weken als een pop-up geopend. Begin 2018 zal de zaak opnieuw openen als volwaardige boekenwinkel annex koffie- en theebar. In het pand zat lange tijd een Thaïs restaurant, De Witte Olifant. Maar dat is verdwenen.

"Ik verkoop nu tot 31 december via een stockverkoop al kunstboeken, boeken over Gent, romans, thrillers, strips, kookboeken... Eind dit jaar sluit ik dan en 20 januari wil ik opnieuw openen", zegt Leen Van der Poten. "Online had ik geen contact met mijn klanten. En het is best veel werk."

Een nieuwe boekenwinkel, dat zien we niet vaak. Geen schrik van het circulatieplan? "Neen. Privé ben ik er eigenlijk wel blij mee. Ik heb niet echt een referentie om mee te vergelijken. Maar qua locatie zit ik wel goed hier, vlakbij Sint-Lucas en op een drukke fietsas."

De Kaft, Zwartezustersstraat 32
dinsdag tot vrijdag van 12 tot 18 uur 
zaterdag van 10.30 tot 18 uur

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio