Indrukwekkende video bewijst: nieuwste robothond van Boston Dynamics beweegt realistischer dan ooit

Indrukwekkende video bewijst: nieuwste robothond van Boston Dynamics beweegt realistischer dan ooit Video: YouTube

Het bedrijf Boston Dynamics weet opnieuw de wereld te verbazen met een nieuwe robothond. In een teaservideo stelden ze de nieuwe SpotMini voor, een kleine robothond die zich meer dan ooit realistisch voortbeweegt.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf, tot eerder dit jaar nog eigendom van Google, ons al vaker kunnen verbazen met speciale robotten. En ook bij de SpotMini is dat niet anders. Een korte video laat zien hoe de mechanische viervoeter al van bij de start vlotjes in beeld loopt en nadien even stilstaat. Zelfs wanneer de robothond even bukt en in de cameralens ‘kijkt’, lijken de soepele bewegingen verdacht veel op die van een dier. Uiteindelijk besluit de SpotMini om achter een muur te verdwijnen. De indrukwekkende beelden staan nog maar een dag online, maar zijn inmiddels al door meer dan een miljoen mensen bekeken.

Indrukwekkende video bewijst: nieuwste robothond van Boston Dynamics beweegt realistischer dan ooit
De BigDog. Foto: BELGAIMAGE

Volgens Boston Dynamics zou de robot in de toekomst perfect moeten functioneren in een kantoorruimte of een huis. Het weegt ongeveer 25 kilogram, kan met een volle batterij pakweg anderhalf uur rondlopen en is in staat om trappen op te lopen. Het is ook de stilste robothond die Boston Dynamics ooit heeft ontwikkeld. Meer informatie is er over de robot nog niet bekend, maar de teaser laat alvast weten dat daar binnenkort verandering in komt.

Te luide BigDog

De SpotMini is een kleinere versie van zijn zogenaamde “grotere broer”, Spot. Dat was dan weer een gekrompen versie van de BigDog, een robot die normaal gezien materiaal over lastige terreinen zou dragen voor het Amerikaanse leger. Het mechanische hoogstandje werd echter geweigerd door het leger doordat het te luid was en bijgevolg de posities van soldaten kon verklappen. Sindsdien heeft het bedrijf zich steeds meer toegelegd op robots die op termijn een huisdier zouden kunnen vervangen.

Boston Dynamics behoort sinds juni dit jaar tot het Japanse SoftBank. Ook dat bedrijf heeft al flink wat ervaring op het gebied van robots. Het focust zich voornamelijk op menselijke robotten zoals Pepper, Nao en Romeo.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees