VOLLEYBALbeker van belgiëKWARTFINALES (HEEN)HAASRODE-LEUVEN - par-ky MENEN - Anshel Ver Eecke wil stunt tegen Roeselare bevestigen

“Ons geen tweede keer aan zelfde steen stoten”

“Ons geen tweede keer aan zelfde steen stoten”

Anshel Ver Eecke wil maar wat graag in de halve finale een dubbel duel tegen Roeselare spelen. Foto: Bart Vandenbroucke

Menen -

Veel tijd krijgt Menen niet om te genieten van de tweede stunt van het seizoen. Vier dagen na de 3-1 zege tegen Roeselare moet Par-ky alweer aan de slag. Vanavond wacht de heenmatch in de kwartfinale van de Beker van België bij Haasrode-Leuven.

“De omstandigheden waarin we straks bij Haasrode-Leuven op het terrein komen, zijn goed vergelijkbaar met die van een dikke maand geleden”, opent receptie-hoekspeler Anshel Ver Eecke. “We hadden toen Maaseik met 3-0 geklopt maar gingen een week later met 3-1 onderuit bij de Vlaams-Brabanders. Niet dat we ze onderschat hadden, maar de perceptie dat wie Maaseik kan verslaan ook tegen Haasrode-Leuven moet winnen, zat er onbewust misschien toch wel in.”

Iets recht te zetten na vorig seizoen

“De inzet tegen Haasrode-Leuven is heel groot en wij hebben ook iets recht te zetten”, vervolgt Ver Eecke. “Als we er in slagen om ons te kwalificeren voor de halve finales, dan wacht ons allicht een dubbel duel met buur en bekerhouder Roeselare, dat in zijn kwartfinale allicht geen problemen zal hebben met eerstenationaler Rembert Torhout. Een mooiere affiche bestaat niet. We hebben ook iets goed te maken. Vorig seizoen lagen we meteen uit de beker na een onverwachte nederlaag bij Amigos Zoersel. Nu doen we dus al beter, maar een wenkende kans op een halve finale mogen we toch niet laten liggen. Ik heb het niet over een revanche na de competitienederlaag tegen Haasrode-Leuven, maar dat was toch een waarschuwing waar we serieus rekening mee moeten houden.”

“We mogen ons dus geen tweede keer aan dezelfde steen stoten”, besluit Ver Eecke. “Om in Haasrode een mooie uitgangspositie voor de terugmatch van volgende week woensdag af te dwingen, zullen we heel gefocust moeten zijn. Niet ongeduldig ook, want tegen een enthousiaste vechtersploeg als Haasrode-Leuven moet je bij wijze van spreken drie keer aanvallen om een punt te scoren. Om hen uit de beker te wippen, zullen we het onderste uit de kan moeten halen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio