VOLLEYBALLIGA B

Marke-Webis kan thuispubliek geen tweede keer op rij verwennen

Marke-Webis kan thuispubliek geen tweede keer op rij verwennen

Marke-Webis - Achel 0-3: Brecht Dewyspelaere probeert het bezoekende blok van Polman en Bontje te verschalken. Foto: Bart Vandenbroucke

Marke / Wevelgem / Bissegem -

Een week na de nipt verloren bekerthriller tegen buur Menen kreeg Marke-Webis in de competitie de ongeslagen leider Achel over de vloer. De thuisploeg hoopte de trouwe supporters voor een tweede keer op rij te verwennen met een spannende en hoogstaande topper, maar het werd 0-3.

Achel had in zes matchen amper twee sets en één puntje moeten prijsgeven. Daar blijft het na zondagavond bij, want Marke-Webis kon enkel in de eerste set voor enige dreiging zorgen tegen de bezoekers die met Verschueren, Schouren, Van de Loo en Bontje een rist ex-Liga A-vedetten in de rangen hebben, al twee keer op rij kampioen speelden en dit met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook dit seizoen zullen doen.

“Wij hielden veiligheidshalve opposite Olivier Coussens, die opnieuw last had aan de rug, aan de kant”, aldus de Markse trainer-coach Jan Van Huffel. “Pas op, we willen ons daar niet achter verstoppen, want Brecht Dewispelaere deed het uitstekend als hoofdaanvaller. In de eerste set hadden we wel kansen, maar Achel scoorde te makkelijk met de opslag. Aanvallend waren de Limburgers zo goed als foutloos. In set twee stond het snel 4-10 en tegen een sterke ploeg als Achel maak je dat niet meer goed. In de derde beurt leidden we nog tot 7-5, maar we slikten te dikwijls reeksjes punten tegen een tegenstander die ons vooral op kracht overtroefde.”

“Natuurlijk was de ontgoocheling na de match groot, maar die moet zo snel mogelijk plaatsmaken voor de nodige focus op de volgende topper bij VC Zoersel van komende zondag. We verdedigen er onze derde plaats, want Zoersel volgt op slechts één puntje”, besluit Van Huffel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio