VOETBAL3DE PROVINCIALE BUNION ZANDVOORDE - Nieuwe trainer John Vanmullem scoort punten met 0-2 zege op Male

“Iedereen vertrouwen geven is belangrijkste”

“Iedereen vertrouwen geven is belangrijkste”

Zandvoorde wil met John Vanmullem uit de benarde situatie geraken. Foto: Gery Lylon

Zandvoorde / Oostende -

Na de trainerskwestie is de rust aan het terugkeren bij Union Zandvoorde. De zespuntenmatch tegen Jong Male leverde ook de volle buit op: 0-2.

“We speelden op Male een volwassen wedstrijd”, aldus T2 Wim Witdoek, die na een goed gesprek met het bestuur besloot om te blijven. “Het gesprek was verhelderend en ik kan mij ook vinden in de komst van de nieuwe trainer John Vanmullem. Het klikt en ik wil hem helpen om de ploeg weer verder op de rails te zetten.”

Dat lijkt aardig te lukken. Met John Vanmullem lijkt Zandvoorde een goede keuze te hebben gemaakt. Vanmullem voetbalde acht jaar bij Middelkerke en werd nadien trainer bij onder meer Spermalie-Middelkerke, Westende en Houthulst. “Ik was graag gebleven bij Houthulst, maar ik zag op tegen de verre verplaatsingen. Voor het overige was dat een perfecte club.”

Vanmullem wil nu Zandvoorde in derde houden. “Ik ken de club goed, want ik speelde hier in de jeugd tot mijn vijftiende. Ik zag de ploeg één match bezig, waarin ze zwaar verloor. Ik haakte af, maar het bestuur bleef op mij inpraten en ik hapte toch toe.”

De eerste avond weigerden de spelers echter te trainen en zij begonnen met een boycot en een staking. “Er is mij direct gezegd dat het niks met mij te maken had”, aldus Vanmullem. “Dat geloof ik wel, want nu wordt er hard gewerkt. Ik probeer de groep vooral vertrouwen te geven. Op dat vlak werden de jongens wat karig bedeeld, maar uit ervaring weet ik dat het daarop neerkomt. Ik wil hoe dan ook zeker in derde blijven, want ik heb al gezegd dat ik geen zin heb om in vierde aan de slag te gaan.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio