Ian (21) in zak en as na diefstal: “Blijkbaar vinden jongeren het stoer om met mijn driewieler rond te rijden”

Ian (21) in zak en as na diefstal: “Blijkbaar vinden jongeren het stoer om met mijn driewieler rond te rijden”

Ian hoopt dat hij zijn fiets snel terugvindt. Foto: mattias goossens

Beveren-Waas / Beveren -

De fiets van Ian Geerts (21) werd afgelopen weekend gestolen aan de bushalte aan het Viergemeet. “Zonder die driewieler kan ik mij niet verplaatsen”, zegt de jongeman met een beperking. Het is niet de eerste keer dat zijn fiets wordt meegenomen. Hij vraagt iedereen om uit te kijken naar de grijze driewieler.

Ian studeert Sociaal Werk aan de Karel de Grotehogeschool in Antwerpen. Vrijdagochtend haastte hij zich met zijn driewieler naar de bushalte, om een examen te gaan afleggen, maar hij vergat zijn fietssleutel. “Ik had geen tijd meer om terug naar huis te gaan en heb mijn fiets los in het fietsenrek gezet. ‘s Avonds ben ik in Antwerpen naar een feestje gegaan en toen ik de volgende dag terugkwam aan het fietsenrek, bleek mijn driewieler vermist te zijn.”

Grappig

Op camerabeelden is te zien hoe een zichtbaar beschonken jongere de fiets uit het rek haalt en ermee wegfietst. “Het is niet de eerste keer dat mijn driewieler het slachtoffer wordt van jongeren die het blijkbaar grappig of stoer vinden om er mee rond te rijden”, zucht Ian.

Hersentumor

“Ze breken het slot open en fietsen er mee rond, waarna ze de fiets ergens in een gracht of struik gooien. Onlangs werd mijn voorlicht gestolen en mijn achterlicht kapot geslagen, toen ik met mijn driewieler naar het voetbalstadion ging. Mensen beseffen niet dat zo'n driewieler veel geld kost. Bovendien is die fiets voor mij ook mijn vrijheid. Die ben ik nu ook kwijt.”

Voor Ian is zijn driewieler een manier om zich zelfstandig te verplaatsen. “Toen ik twee jaar was, kreeg ik een hersentumor. Die werd bestraald, maar een van de gevolgen is dat ik mijn linkerbeen niet goed kan gebruiken.”

4.000 euro

“Wandelen is lastig en in een rolstoel heb ik nog steeds iemand nodig om me te duwen. Nu mijn driewieler weg is, ben ik afhankelijk van anderen en dat is vervelend. Ik kan ook niet zomaar een nieuw exemplaar kopen, want het gaat om een fiets van zo’n 4.000 euro.”

Ian hoopt zijn fiets zo snel mogelijk terug te vinden. “Het is een grijze driewieler van het merk Tri-Bike en er hangt een rood fietsslot aan. Wie de fiets vindt, mag de politie of mij verwittigen via ian.geerts@telenet.be.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees