Befaamde bloemenkunstenaars voortaan hofleverancier: “Het Hof dacht zelf dat we dat al waren”

Sint-Niklaas -

Bloemenkunstenaar Daniël Ost en zijn dochter Nele mogen zich voortaan Gebrevetteerd Hofleverancier noemen, al dacht zowat iedereen dat ze dat al lang waren.

Daniël en Nele Ost zijn de meest opvallende namen op de lijst met nieuwe hofleveranciers, die het Hof dinsdagavond bekendmaakte. Vooral het feit dat ze nieuw zijn, komt voor veel mensen als een verrassing want de naam van Daniël Ost is al lang verbonden met heel wat belangrijke gebeurtenissen bij de koninklijke familie. Zo zorgde hij voor een onvergetelijke bloemenpracht tijdens de huwelijken van prins Filip en prinses Mathilde, het huidige koningspaar, en prins Laurent en prinses Claire.

“Het Hof was zelf verbaasd dat ik nog niet op de lijst stond. Ik kreeg de vraag waarom ik nooit een brevet als hofleverancier heb aangevraagd. Natuurlijk ben ik enorm vereerd dat ik deze erkenning krijg, maar ik heb het nooit zelf nagejaagd. Ik ben extra vereerd omdat ons land zo'n mooi koningspaar heeft. De gesprekken met koning Filip en koningin Mathilde zullen me altijd bij blijven. De koninklijke familie heeft ook veel waardering voor mijn vak”, reageert bloemenkunstenaar Daniël Ost.

Geen rijbewijs

Ook dochter Nele koestert haar herinneringen. “Mijn vader ontwierp al de bloemen voor de 60-40-viering van koning Boudewijn. Ik mocht toen bloemen overhandigen aan koningin Fabiola en dat maakte een enorme indruk op mij”, herinnert Nele zich. “Zowel voor officiële gelegenheden als voor private momenten leveren we bloemen aan het Hof. Het is bijzonder om te mogen werken voor de koninklijke familie, maar het zijn ook gewoon fijne mensen. Ik ben vooral blij voor mijn ouders, want dit is een erkenning voor wat zij presteerden. Maar het is fijn dat ook naar de toekomst is gekeken en dat ik dezelfde eer krijg”, straalt Nele Ost.

Vader en dochter gaan volgende week samen naar de ontvangst van de nieuwe hofleveranciers door het koningspaar. “We moeten wel: ik heb geen rijbewijs dus Nele moet rijden”, grapt Daniël Ost.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees