Mike Verdrengh: “Waarom zou Bart De Pauw geen programma’s meer kunnen maken?”

Mike Verdrengh: “Waarom zou Bart De Pauw geen programma’s meer kunnen maken?”

Is Bart De Pauw nu al voor eeuwig verbrand? Of zien we hem ooit nog weer op het scherm. Televisiemonument Mike Verdrengh gaat voor de tweede optie. “Mensen verdragen het als hun idolen door het stof gaan. Alleen wordt een typetje als de Man van Melle nu wel pijnlijk.”

Een imago kan best wel wat hebben. Een populair schermgezicht ook, zegt Mike Verdrengh. Hij zag het in zijn lange carrière nog gebeuren, dat bekende koppen van hun voetstuk vielen. “En ik heb ze ook weer recht zien krabbelen. Denk aan Tiger Woods. Mensen hebben geapprecieerd hoe hij zijn fouten heeft toegegeven. Hij is door het stof gegaan, en dat heeft gewerkt. Of Cliff Richard, die vals beschuldigd werd van pedofilie. Zijn loopbaan was daardoor ook niet voorbij, al vergt het wel tijd eer de storm gaat liggen.”

Voor Bart De Pauw is er dus nog een toekomst in de televisiewereld, denkt Verdrengh. “Het hangt ervan af hoe de zaak verder evolueert en of het hier nu bij blijft. Ik neem aan dat er voor zijn werk als scenarist geen probleem zal zijn. Anders mogen we meteen ook een halve boekenkast van bezoedelde auteurs schrappen. We gaan dertig jaar goede televisie toch niet zomaar overboord gooien?” Met de nuance dat ook de slachtoffers zich erkend moeten voelen in wat ze hebben meegemaakt, zegt Verdrengh. “Dat is nodig vooraleer de mensen hem weer aan hun hart zullen koesteren.” Zijn werk als acteur en presentator ligt iets moeilijker. “Een typetje als de Man van Melle wordt wel heel pijnlijk. De beschuldigingen kloppen niet met het imago van de Bart De Pauw die we kennen van televisie.”

Het aanvoelen van Verdrengh strookt met de houding van SBS – de holding boven zenders Vier, Vijf en Zes. Bart De Pauw werkt voor hen achter de schermen nog aan een programma en mag dat voorlopig ook blijven doen. “De samenwerking is altijd correct verlopen”, zegt woordvoerder Kristof De­masure. “Ook op lange termijn sluiten we niets uit.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees