Vic (17) moest Pukkelpop verlaten omwille van een slecht rapport. Of tenminste: dat dacht u

Vic (17) moest Pukkelpop verlaten omwille van een slecht rapport. Of tenminste: dat dacht u

Vic naast presentator Tomas De Soete, die de schaar al klaarhoudt om het festivalbandjedoor te knippen. Foto: vtm

Het VTM-programma Hoe zal ik het zeggen? liet heel wat kijkers maandagavond verweesd achter nadat een 17-jarige student wel héél streng werd gestraft voor zijn slechte rapport: Vic Van Den Berghe werd op een muziekfestival uit het publiek geplukt en zonder pardon buitengezet. Wat niemand te zien kreeg, was dat de jongen alsnog werd toegelaten.

Geen goed rapport, geen Pukkelpop: dat was de afspraak die Steven en Hilde Van Den Berghe vorige zomer hadden gemaakt met hun zoon Vic. Maar die had blijkbaar last van een onweerstaanbare drang om toch naar de weide in Kiewit te gaan. Ondanks slechte resultaten vergezelde hij zijn vrienden stiekem naar het muziekfestival. Officieel verbleef hij bij een vriend, maar zijn ouders kwamen via een omweg te weten dat hij naar Pukkelpop zou gaan. En daar wilden ze een stokje voor steken.

Ze trokken naar het festivalterrein, waar Vic door presentator Tomas De Soete uit het werd publiek geplukt en met zijn rapport werd geconfronteerd. Aanvankelijk leek Vic het nog grappig te vinden en hij nam met de handen in de lucht dankbaar het gejoel en het applaus in ontvangst. Tot zijn festivalbandje werd doorgeknipt en hij door twee bewakingsagenten werd weggeleid. De kijker kreeg ­enkel te zien hoe een stomverbaasde Vic in het gezelschap van zijn ouders het festival­terrein verliet.

- Bekijk hier het fragment waarin Vic door zijn ouders werd weggeleid van Pukkelpop -

Vic (17) moest Pukkelpop verlaten omwille van een slecht rapport. Of tenminste: dat dacht u
De stomverbaasde tiener werd meteen opgehaald door zijn ouders.

Randje opzoeken

Volgens Sofie Peeters van productiehuis Shelter hebben de ouders van Vic uiteindelijk beslist hun zoon toch toe te laten op Pukkelpop. “Dat was niet de bedoeling, maar de jongen was meer aan­gedaan dan ze dachten. Zijn hart brak echt toen hij hoorde dat hij de festivalweide moest verlaten. Dat hij een nieuw polsbandje kreeg en terug naar zijn vrienden mocht, ­ondermijnde volgens ons de boodschap van zijn ouders en van het programma niet.”

Waarom die goede afloop maandagavond niet in het programma te zien was, heeft volgens Sofie Peeters een ­goede reden. “Niet elk verhaal in Hoe zal ik het zeggen? moet mooi afgerond worden. Het is een blijft een programma van Shelter, we zoeken af en toe weleens het randje op. Het programma gaat niet over mensen straffen of hen iets ontnemen, we willen niet voor rechter spelen. Maar de boodschap moet wel aan­komen. En dat is in dit geval gelukt.”

De vraag is natuurlijk of je een jongen van zeventien zo te kijk moet zetten: voor liefst zevenhonderdduizend kijkers opgevoerd worden met je slechte rapport zou je veeleer een publieke vernedering dan een pedagogisch tik kunnen noemen.

“We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat de beelden van Vic zo hard bij de mensen thuis zouden binnenkomen. Maar we hebben dit wel degelijk goed voorbereid. Van zijn ouders en zijn vrienden wisten we dat Vic wel tegen een stootje kon, dat hij er niet mee gepest zou worden. Het is een verstandige jongen die gewoon eens wakker geschud moest worden. De kijkers hoeven zich dus geen zorgen te maken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees