Dominique Deruddere draait film over leven van Will Tura

Dominique Deruddere draait film over leven van Will Tura

Foto: Isopix/Hollandse Hoogte

Er liggen plannen op tafel voor een documentaire film over Will Tura (77). Het initiatief gaat uit van de gerenommeerde componist en muziekproducer Jean Kluger (80) met wie Tura decennialang heeft samen­gewerkt. ­Dominique Deruddere (60), ­bekend van films als Wait Until Spring Bandini, Iedereen Beroemd en Flying Home, zal de film draaien. Deruddere woont al jaren in Los Angeles en werkt daar aan projecten, maar hij keert voor filmwerk ook ge­regeld terug naar Vlaanderen.

“Het accent zal op mijn muziek liggen”, aldus Will Tura. “Maar ook belangrijke gebeurtenissen uit mijn privéleven kunnen aan bod komen. Het wordt evenwel geen biografische film van mijn geboorte tot vandaag. Jean Kluger is van plan te focussen op een grote succesperiode in mijn ­leven.”

De film, die voorlopig geen titel heeft, zou pas volgend jaar worden gemaakt. “Nu wordt nog ­volop research gedaan. Bij mijn weten zullen er geen nieuwe ­scènes worden gedraaid, maar zal Deruddere oude, bestaande opnamen gebruiken. Liedjes, ­optredens, enzovoort.”

Het agentschap van Jean Kluger wordt de hoofdproducent van de film, maar ook Borgerhoff & Lamberigts TV zou mee in het project stappen. “Of de film in de bioscopen zal worden vertoond dan wel op tv, is me niet duidelijk”, aldus Will Tura. “Maar dat maakt niet uit. De grenzen tussen film en ­televisie zijn tegenwoordig zo vaag geworden.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees