En toen zat er plots een hert achter het stuur

En toen zat er plots een hert achter het stuur

Foto: Facebook

Een bizar zicht: een hert met een gigantisch gewei aan het stuur van een wagen. Geen momentopname uit een stripverhaal, maar een realiteit die de brandweermannen van het Oostenrijkse Kössen in Tirol te zien kregen. De hulpverleners postten vol ongeloof foto’s van het tafereel op hun Facebookpagina. “Dit hebben we nog nooit eerder gezien”, klonk het.

Het hert was uiteraard niet zelf in de auto gekropen. Integendeel. Toen een 47-jarige man zamen met zijn zoon (15) dinsdagochtend onderweg was naar een skipiste aan de grens met Duitsland, hadden ze het overstekend wild niet gezien. Ze knalden met hun wagen tegen het dier dat door de impact van de klap de voorruit verbrijzelde en in de wagen viel, bovenop de bestuurder.

Een volwassen mannetjeshert is enorm zwaar en de chauffeur raakte dan ook zwaargewond. Zijn zoon, die als bij wonder slechts enkele schrammen had, kon meteen de hulpdiensten bellen. Een traumahelikopter haalde de man daar weg om hem zo snel mogelijk de nodige zorgen toe te kunnen dienen.

Het hert overleefde de klap niet. Het dier is even later uit de wagen getakeld. De rijweg was na een uur opnieuw vrij.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees