Voor niemand was tol van schietpartij in Texas zwaarder: man begraaft vandaag 8 familieleden en ongeboren kindje

Voor niemand was tol van schietpartij in Texas zwaarder: man begraaft vandaag 8 familieleden en ongeboren kindje

Crystal was zwanger van hun eerste kindje samen. Ze voedden samen vijf kinderen op uit haar vorige relatie, waarvan er drie de schietpartij niet overleefden. Foto: AP

Een slachtoffer van de schietpartij in Texas maakt zich op voor de zwaarste dag van zijn leven, nu hij afscheid moet nemen van acht familieleden en zijn ongeboren kindje. John Holcombe verloor in één klap negen van zijn geliefden tijdens het bloedbad in Sutherlands Springs.

LEES OOK.Gewapende man stapt kerk binnen en begint te schieten: minstens 27 doden en 24 gewonden

Toen de 26-jarige ex-militair Devin Patrick op 5 november binnenstapte in de First Baptist Church tijdens de ochtenddienst, waren zijn plannen gruwelijk. Het gezang verstomde bij de aanwezigen, toen ze zagen dat de man zwaarbewapend was en volledig uitgerust in gevechtskledij. Even later volgde er een salvo van geweerschoten. De man knalde doelgericht de mensen neer. De dominee, de vrouwen, de kinderen, niemand werd gespaard. Nadien schoot Patrick zichzelf door het hoofd. Een loodzware tol: 27 doden, 24 gewonden.

LEES OOK.Schutter ontsnapte ooit uit psychiatrische kliniek nadat hij wapens stal uit legerbasis

In alle chaos was John Holcombe op de grond beland. Van zodra het stil was zocht hij zijn zwangere vrouw Crystal. Maar die ademde niet meer. Rondom haar lagen haar drie kinderen: Emily (11), Megan (8) en Greg Hill (13). Ook voor hen was er geen hoop meer. Holcombe stond recht en keek verdwaasd om zich heen, op zoek naar zijn ouders. Bryan en Karla waren allebei ook overleden door de schoten. Ook Johns broer Danny en diens dochter Noah (17) overleefde de aanval niet.

Vanuit het rouwcentrum in Sutherland Springs vertrekt woensdagochtend (lokale tijd) een droevig lange colonne aan lijkwagens. Ze rijden naar het evenementencentrum in Floresville. Daar zal Holcombe afscheid moeten nemen van negen van zijn geliefden. Ook zijn ongeboren kindje zal tijdens de ceremonie worden herdacht. Hij organiseerde een publiek moment, zodat iedereen samen kan komen in verbondenheid en steun. Nadien zullen ze in intieme kring begraven worden.

Voor niemand was tol van schietpartij in Texas zwaarder: man begraaft vandaag 8 familieleden en ongeboren kindje
De familie Holcombe. Foto: GoFundMe

“Laat ons wenen”

Er is een crowdfundingsactie gestart om de man alvast financieel wat te verlichten, nu hij alleen overblijft met zijn stiefzoon en -dochter. De 15-jarige Philip was ziek en was thuis gebleven van de ochtenddienst. Zijn 7-jarige zus Evelyn overleefde de schietpartij. Ondertussen is er al een half miljoen dollar ingezameld.

Johns zus, Sarah Slavin, bedankt iedereen voor hun steun. Maar het verdriet is nog enorm. In een aangrijpende post op Facebook schrijft ze neer hoe ze zich nu voelt. “Als je iets tegen me zegt waardoor ik in tranen uitbarst, laat me gewoon wenen, alsjeblief. Excuseer je niet. Het wil absoluut niet zeggen dat je iets verkeerd zei. Probeer me niet op te vrolijken. Heb me lief. Laat me wenen. Knuffel me als je dat wil, maar laat me gaan als ik terugtrek. Ween met me mee als jij het ook voelt. Ik hou van jullie allemaal.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees