Mama

Daarom hebben sommige ouders spijt van hun babynaam

Daarom hebben sommige ouders spijt van hun babynaam

Foto: Shutterstock

Toekomstige mama’s of dames met een kinderwens hebben er eentje: een lijst met babynamen. Maar als het erop aankomt om een voornaam te geven, heeft één moeder op vijf later spijt van hun keuze. Dat blijkt uit een peiling van Mumsnet, een Brits online netwerk voor mama’s.

De rondvraag toont ook een reden aan waarom sommige moeders - en vaders - spijt hebben van hun uiteindelijke keuze. Velen vinden de naam uiteindelijk te gewoontjes en twijfelen soms of ze niet voor iets originelers hadden moeten kiezen. Een trendy naam à la North (het dochtertje van Kim Kardashian en Kanye West) of Sir (de zoon van Beyoncé en Jay Z) valt meer op en zou tot minder spijt leiden.

De Britse krant The Guardian rapporteert dat ouders in Groot-Brittannië het vaakst spijt hebben als ze geboortekaartjes laten drukken met de naam Charlotte, Amelia, Anne, Daniel, Jacob, James of Thomas erop. Uit de enquête blijkt ook nog dat veel mama’s redelijk snel na de geboorte alweer spijt hebben van de naam, maar de meeste leren met de keuze leven. Twee procent van de ouders laat de voornaam toch veranderen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees