Basketbal2de landelijke vrouwenTigers Evergem - Camille Cools en Tigers Evergem gaan tegen Houtem zwaar de boot in

“Kopjes niet laten hangen”

“Kopjes niet laten hangen”

Tigers - Houtem B: Camille Cools vindt Magali Pervolarakis op haar weg. Foto: Marc Van Hecke

Evergem -

Afgelopen zondag ging Tigers Evergem thuis tegen Houtem B met zware 42-63 cijfers de boot in. De ploeg van trainer-coach Ewald Schepens zakt meteen terug naar een bedreigde elfde plaats in de rangschikking.

Dat het tegen Houtem B niet goed was: dat is het minste wat Tigers van deze match kon stellen. Wie amper 42 punten weet te scoren beseft dat een zege in dergelijke omstandigheden problematisch wordt. Camille Cools stelde enigszins verbaasd vast dat ze met negen punten topscorer werd bij Evergem.

“De shots vielen echt niet binnen. Ik wist echt niet dat ik de meeste punten scoorde, want ook bij mij ging het niet. ik ben geen echte shotter, bijgevolg moet ik het hebben van mijn drives en de uit fouten voortvloeiende vrijworpen. We moeten absoluut geen verontschuldigingen zoeken en toegeven dat deze match echt niet voor herhaling vatbaar is.”

“Houtem B was op alle terreinen beter bij de les en veel agressiever. Blijkbaar was de druk om te winnen te groot bij ons en werkte het ook verlammend. Het begin was nochtans degelijk, want aan de rust stonden we nog twee punten voor. In de tweede helft brak de veer en liep de tegenstander langzaam van ons weg, om met die brede 42-63 kloof af te ronden. Ook defensief klikte het niet. Waar we in vroegere partijen een efficiënte zone konden neerzetten, wilde het dit keer absoluut niet lukken. Ook voor onze coach moet deze nederlaag hard zijn aangekomen. Des te pijnlijker: we beseffen heel goed dat we tegen dergelijke tegenstander eigenlijk hadden moeten en ook wel hadden kunnen winnen. Hoe dan ook willen we de kopjes niet laten hangen. Dat degradatie niet leuk zou zijn? Dat mag je wel zeggen. Ik blijf erin geloven. Dit team is nog altijd super hoor om te vertegenwoordigen. We blijven een jonge ploeg met een dito leerproces en we zullen er ook alles aan doen om ons te handhaven. De volgende tegenstander wordt Kortrijk. Alhoewel dit een echt topteam is, zullen we ook daar ons uiterste best doen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio