Giftige stof ontsnapt bij lek in afvalverwerkend bedrijf, zeker twee werknemers naar ziekenhuis

Giftige stof ontsnapt bij lek in afvalverwerkend bedrijf, zeker twee werknemers naar ziekenhuis

Foto: gsd

Roeselare -

Bij het afvalverwerkende bedrijf Shanks in Rumbeke (West-Vlaanderen) is woensdagavond een giftige stof gelekt. Twee werknemers raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Burgemeester Kris Declercq (CD&V) heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

Een gevaarlijke stof, waarvan de samenstelling nog niet gekend is, lekte bij het afvalverwerkend bedrijf Shanks langs de Regenbeekstraat in de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke. Twee werknemers van het bedrijf werden naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk wat hun toestand is. Een van hen zou gereanimeerd zijn.

De brandweer, civiele bescherming en politie zijn ter plaatse, omstaanders worden op grote afstand gehouden. Bedrijven in de buurt worden geëvacueerd en er wordt onderzocht of de rook schadelijk is.

Hoe het lek is ontstaan is nog niet duidelijk. Er wordt onderzocht of de ontsnapte stof giftig is. De werknemers van het bedrijf proberen het lek zo snel mogelijk te dichten.

Het Vlaams Verkeerscentrum roept bewoners en automobilisten in de buurt op om ramen en deuren gesloten te houden. Wie er met de auto voorbij komt, wordt ook geadviseerd zijn ventilatie uit te schakelen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees