Fel weerwerk voor Belgische duo’s in Gentse jongerenzesdaagse: nieuw leidersduo

Fel weerwerk voor Belgische duo’s in Gentse jongerenzesdaagse: nieuw leidersduo

Foto: Marc Van Hecke

Fel weerwerk voor de Belgische duo’s in de Gentse jongerenzesdaagse. Het duo Boussaer-Hesters boekte een eerste succes en nam na de tweede dag uiteindelijk de leidersplaats van De Groote-Van Beethoven over

Fel weerwerk voor de Belgische duo’s in de Gentse jongerenzesdaagse. De Italiaan Matteo Donega won op de tweede dag de eerste puntenkoers, de Duitser Moritz Malcharek de tweede. In de chronorit over de baanronde trokken Jules Hesters en Bryan Boussaer (9.05.) het laken naar zich toe. Matthias Van Beethoven en Arne De Groote, leider na de eerste dag, klokten de tweede tijd (9.08.).

Hesters en Boussaer boekten zo een eerste succes en nemen de leidersplaats over met 31 punten, drie meer dan de leiders van de openingsavond. Als derde staan de Duitsers Moritz Malcharek en Sebastian Schmiedel geposteerd, met 27 punten achter hun naam.

“We hebben het dinsdag wat laten schieten en moesten zo de leiding laten aan Van Beethoven met De Groote”, stelde Brian Boussaer na de tweede avond van de Toekomstzesdaagse. “Vandaag hebben we het goed aangepakt, maar we zijn nog verre van thuis. Naast onze landgenoten, die we teruggedrongen hebben naar de tweede plaats, zijn ook de Britten, Duisters en Italianen te duchten concurrenten.”

Morgen/donderdag volgt de eerste ploegkoers in deze Toekomstzesdaagse.

Fel weerwerk voor Belgische duo’s in Gentse jongerenzesdaagse: nieuw leidersduo
Foto: Marc Van Hecke

Stand na de tweede dag

1. HESTERS-BOUSSAER 31 punten, 2. DE GROOTE-VAN BEETHOVEN 28, 3. Malcharek-Schmiedel 27, 4. Vernon-Tidball 21, 5. Ferronato-Donega 20, 6. Kron-Birkemose 16, 7. Crabos-Lecamus_Lambert 13, 8. MEYERS-HEINDERSON 10, 9. LEFEBER-STEYAERT 7, 10. Weispfennig-Augenstein 5, 11. Ottevanger-Moors 2, 12. Davies-Cooper 0.

Corrigeer