Inbrekers plunderen drie vrachtwagens en stelen bestelwagen

Inbrekers op hun dooie gemak in tuincenter: ze pompen gewoon mazout over in bestelwagen

Inbrekers op hun dooie gemak in tuincenter: ze pompen gewoon mazout over in bestelwagen

Matthias Mol zat gistermorgen met de handen in het haar toen hij aanschouwde wat de dieven bij zijn tuincenter in de Klinkestraat hadden aangericht. Foto: sbr

Lichtervelde -

Dieven maakten dinsdagnacht een enorme buit bij Tuinen Mol in Lichtervelde. Ze drongen binnen in twee loodsen en plunderden drie vrachtwagens. Hun buit stopten ze in een bestelwagen die ze ook stalen. “We zijn voor 100.000 euro kwijt.”

In zak en as zat Matthias Mol gistermorgen toen hij aanschouwde wat de dieven bij zijn tuincenter in de Klinkestraat hadden aangericht. De zaakvoerder heeft het bedrijf nog maar onlangs overgenomen van zijn vader Geert en moeder Tine, maar hij kijkt al meteen aan tegen een enorme financiële kater. “Ik ben nog maar twee dagen verhuisd naar een woning vlak naast de zaak. Een leuke thuiskomer”, zucht Matthias aangeslagen.

Het was zijn vader die gistermorgen vaststelde dat er was ingebroken. Naast de winkel staan loodsen die de familie Mol gebruikt voor hun tweede activiteit: aanleg en onderhoud van tuinen. “Toen mijn vader wilde beginnen met werken, zag hij dat zijn bestelwagen verdwenen was”, legt Matthias uit. “Algauw zagen we dat de dieven in twee loodsen hadden ingebroken.”

Mazout overgepompt

Daarin stonden naast de bestelwagen nog drie vrachtwagens, vol met gereedschap. Toen de werknemers een kijkje gingen nemen, bleken de vrachtwagens er nog te staan, maar zowat alle gereedschap was weg. “Lasers, trilplaten, schijfmachines, bosmaaiers, kettingzagen, noem maar op”, somt Matthias op. “Ik gok voor bijna 100.000 euro materiaal. Ze staken het allemaal in de bestelwagen van mijn vader. In het kantoor namen ze de sleutels. Daarna reden ze naar buiten.”

Niemand die iets hoorde of zag. Dat de daders hun tijd namen, bleek uit het feit dat ze zelfs de mazout uit de vrachtwagens pompten. “Wellicht had de bestelwagen niet veel brandstof meer en hebben ze die gevuld met de mazout van de vrachtwagens. We kunnen het goed zien, want ze hebben genoeg gemorst.”

Kenden ze omgeving?

Matthias vermoedt dat de daders de omgeving goed kenden. Ze kwamen langs een weide aan de achterzijde en knipten een omheining open. Via de serres raakten ze bij de loodsen.

Door de grote diefstal zat het bedrijf gisteren met de handen in het haar. Vier teams waren bijna al hun materiaal kwijt. Matthias gaf hen aangepast werk. “Maar we blijven positief, we moeten vooruit”, benadrukt Tine Werbrouck, moeder van Matthias.

Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie zou ANPR-camera's controleren om te kijken of de gestolen Renault Master er was gepasseerd. Onze regio wordt de laatste weken en maanden geteisterd door diefstallen van gereedschap en inbraken in bedrijven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees