Dit is er echt aan de hand met prins Laurent

Dit is er echt aan de hand met prins Laurent

Prins Laurent (54) is geknakt onder de stress. Dat beweert althans zijn advocaat, die zo het stilzwijgen over de aard van zijn ziekte doorbreekt. De jongere broer van koning Filip beseft intussen dat hij een deel van zijn dotatie dreigt te verliezen en stuurde last minute zijn echtgenote Claire naar Koningsdag.

Ze straalde, alsof er niks aan de hand was. Keuvelde met haar schoonouders koning ­Albert en koningin Paola. En verklaarde lachend tegenover koningsfans dat ze “een beetje bang” wordt, als ze ziet dat dochter Louise (13) haast even groot is als zij. Een goedlachse prinses Claire (43) was een opvallende gaste op de viering van Koningsdag, gisteren in Brussel. Nadat ze zich eerst had afgemeld, liet ze maandag het paleis weten alsnog te ­komen. Laurent – officieel nog steeds ziek – bleef zoals aangekondigd thuis. Vragen van fans en journalisten over haar echtgenoot wimpelde Claire af. Het enige wat ze kwijt wilde, is dat het “goed, goed” gaat met hem.

Dit is er echt aan de hand met prins Laurent
Prinses Claire Foto: BELGA
Dit is er echt aan de hand met prins Laurent
Prinses Claire Foto: BELGA

Medisch geheim

De jongere broer van koning Filip is al drie maanden van de radar verdwenen. Premier ­Michel (MR) zou hem half september ter verantwoording roepen over waarom hij zonder toestemming van de regering een verjaardagsfeestje van het Chinese leger had bijgewoond. Maar met een doktersbriefje ontsnapte hij aan de bolwassing. De eerste ­minister noch het paleis weet tot vandaag niet wat er aan de hand is met de prins.

“Dat valt onder het medisch geheim”, herhaalde Laurents advocaat en vertrouwensman Pierre Legros gisteren. Geconfronteerd met de opmerking dat eraan getwijfeld wordt of de prins écht ziek is, wilde de raadsman toch toelichting ­geven. “Hij neemt alle kritiek (over de China-rel, nvdr.) heel persoonlijk en is geveld door stress.”

Door de waas van geheimzinnigheid in de voorbije weken heeft Laurent zichzelf in een lastig parket gebracht. Hij moet binnenkort zijn activiteitenlijst van 2018 opstellen. Zeg maar een overzicht van werkzaamheden in het afgelopen jaar. Maar hoe kan hij zijn staatstoelage verantwoorden tegenover het parlement, als hij sinds begin augustus niks meer heeft uitgevoerd? Met Claire als stand-in op Koningsdag hoopt Laurent zijn vel (en dotatie) te redden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees