Meer auto’s verkocht in oktober door nieuwe SUV’s

Meer auto’s verkocht in oktober door nieuwe SUV’s

Foto: Hollandse Hoogte

Er zijn in oktober opnieuw meer auto’s verkocht in de Europese Unie, na een daling van de verkoop in september. Dat is onder meer te danken aan de populariteit van enkele nieuwe SUV’s, zo blijkt uit cijfers van sectororganisatie ACEA.

Er werden in oktober in de EU bijna 1,17 miljoen nieuwe wagens verkocht: 5,9 procent meer dan een jaar eerder. In september kende de Europese autoverkoop nog een krimp met 2 procent.

De verkoop stijgt in bijna alle grote automarkten, in het bijzonder in Spanje en Frankrijk. België kende een groei in oktober van 3,6 procent. In het Verenigd Koninkrijk daalde de verkoop opnieuw, deze keer met 12,2 procent. De brexit schrikt er veel kopers af om een nieuwe wagen te kopen.

Populaire Peugeots

Opvallend is het succes van Peugeot. De Franse automaker verkocht 17,7 procent meer wagens in oktober, geholpen door de omvorming van de Peugeot 5008 in een SUV. Ook Renault verkocht sterk: +16,8 procent, geholpen door de introductie van de Alaskan pick-up en een nieuwe versie van de Koleos SUV.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees