Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Waarom kan mijn vriendin lang krullen houden en ik niet?

ADVIES. Waarom kan mijn vriendin lang krullen houden en ik niet?

Foto: Shutterstock

De krullen van vriendinnen blijven een hele dag zitten, maar de mijne verdwijnen al na een paar uur. Hoe dat kan? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt het uit.

Dat heeft met je haartype te maken. Er bestaat rond en ovaal haar. De eerste soort komt voor bij Aziatische types en wordt gekenmerkt door sluik haar dat recht naar benden groeit. Daarnaast heb je ovaal haar, waar iets meer slag in zit. Tussen die twee extremen zit een scala aan andere haartypes. De regel is simpel: hoe meer slag er van nature in je haar zit, hoe langer je ingelegde krullen zullen houden.

Je haalt het maximum uit krullen als je op nat haar werkt, want dat vormt de stevigste basis. Zo kan je krulspelden in nat haar dragen en dan onder de droger gaan zitten of krullen maken tijdens het brushen. Gebruik hiervoor een goede versteviger. Mijd olies en te zware producten, die komen je krullen niet ten goede. Ben je een voorstander van de krultang, maak je haar dan volledig droog en spuit voor je de krullen maakt een lichte haarlak op je lokken. Werk hierop en eindig met een extra stevige haarlak. Er bestaan ook verstevigers die je kunt gebruiken voor je met warmtetools aan de slag gaat. Kies altijd voor producten van een degelijke kwaliteit. Sommige middeltjes uit de supermarkt drogen je haar immers uit.

Verdwijnen je krullen ondanks deze tips toch snel? Probeer dan een kleinere krul te creëren dan de exemplaren die je voor ogen hebt. Na een tweetal uur zakt het kapsel uit en krijg je alsnog het gewenste effect.

Corrigeer

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode