Club Brugge kan bijna beginnen bouwen aan nieuw oefencentrum

Club Brugge kan bijna beginnen bouwen aan nieuw oefencentrum

Foto: ktb

Brugge -

Club Brugge heeft de bouwvergunning voor het nieuwe oefencomplex in Westkapelle aangevraagd, de laatste administratieve horde voor de bouw kan starten. “Als alles volgens plan verloopt, beginnen de werken begin 2018.”

Terwijl ook het stadiondossier gunstig vordert, komt dat andere project van Club Brugge nu wel heel dichtbij: een nieuw en hypermodern oefencomplex naast het bestaande sportcentrum Molenhoek in Westkapelle. Het plan omvat vier oefenvelden en daarnaast een nieuwbouw van drie verdiepingen met onder meer een overdekt kunstgrasveld, kleedkamers, fitnesszaal, medische ruimtes, spelershome, restaurant en spelersverblijf met veertig eenpersoonskamers voor de eerste ploeg en een slaapzaal voor de beloften.

Club Brugge wou de schop begin dit jaar al in de grond, maar door administratieve beslommeringen moest het wachten met de bouwaanvraag. Tot nu dus.

Goedkeuringen

“Ten eerste was het wachten op een plan van de provincie, dat vertraging heeft opgelopen maar intussen wel definitief goedgekeurd is. Ten tweede moest nog een deel van de nodige gronden verworven worden en ook dat is inmiddels gebeurd. Nu staat niets de aanvraag voor de bouwvergunning nog in de weg”, zegt Kris Demeyere (GBL), schepen van Ruimtelijke Ordening van Knokke-Heist.

Volgende week start het openbaar onderzoek in kader van de vergunningsaanvraag en kunnen buurtbewoners de plannen inkijken en eventuele opmerkingen of bezwaren formuleren. “Zonder onvoorziene omstandigheden kan Club Brugge begin 2018 beginnen bouwen”, zegt Demeyere.

Extra velden

Club Brugge bevestigt de vorderingen in het dossier. “We hebben begrepen dat het dossier finaal de goeie richting uit gaat maar wachten nog op de bevestiging van de bevoegde instanties. We mikken, zonder vooruit te lopen op de feiten, op opening voor de start van het seizoen 2019-2020”, zegt Kirsten Willem, woordvoerder van Club Brugge.

Overigens zullen ook na de opening van het oefencomplex alle oefenterreinen naast het Jan Breydelstadion nog volop gebruikt worden. “Deze verhuis heeft geen impact op de verdere aanwezigheid in Jan Breydel. De vrijgekomen velden zijn zeer welkom voor training en wedstrijden van onze jeugdploegen.”

Inmiddels is op de terreinen van sportcentrum Molenhoek ook al een nieuw kunstgrasveld aangelegd voor VV Westkapelle. Dat kwam er ter compensatie van het oefencentrum van Club Brugge, dat het huidige hoofdterrein van de Knokse voetbalploeg zal inpalmen. Later zal ook nog de cafetaria van de voetbalploeg worden aangepast en uitgebreid.

Corrigeer

MEER NIEUWS