Gezin uit Oudenburg mist vlucht naar Egypte door urenlange file in Aalst

Gezin uit Oudenburg mist vlucht naar Egypte door urenlange file in Aalst

Het gezin Lambert zat vast in de enorme file op de E40 in Aalst. Foto: wjn

Oudenburg / Aalst -

“Het is vijf na acht, ons vliegtuig naar Hurghada is vertrokken.” Het waren de woorden van Stefaan Lambert uit Oudenburg gisteren op de E40 in Aalst. De man en zijn gezin stonden muurvast in de file achter het dodelijke ongeval op de E40 in Aalst.

Stefaan, zijn vrouw An en kinderen Romy (10) en Matteo (5) stopten gisterochtend om vier uur hun valiezen in de Taxi waarin de luchtvaartmaatschappij voor hen had voorzien. Hun vlucht naar Egypte vertrok om 8 uur, het gezin was met andere woorden ruim op tijd vertrokken voor een weekje vakantieplezier.

Op de E40 in Aalst moest taxichauffeur Kobe Flo echter vol in de remmen. “Plots gingen alle rode lichten aan en stond alles stil.” Pas toen de man uitstapte zag hij de ravage. “Niet te geloven. Ik besefte meteen dat het ernstig was.” Een 19-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Herzele was de E40 om nog onbekende reden in de verkeerde richting op gereden en was op het linker rijvak frontaal gebotst met de bestelwagen van een 27-jarige tuinaannemer en zijn vader uit Drongen. Een tweede bestelwagen, van een Nederlands vleesverwerkend bedrijf, had de camionette niet meer kunnen ontwijken, ook een personenwagen deelde nog in de brokken.

De 19-jarige bestuurster overleed ter plaatse, de twee inzittenden van de eerste bestelwagen raakten levensgevaarlijk gewond. De E40 bleef vier uur lang volledig versperd. Honderden wagens met pendelaars reizigers en tientallen vrachtwagens stonden muurvast. “Wij hebben luchtvaartmaatschappij TUI gebeld, maar een vliegtuig kan natuurlijk niet wachten. We hebben nog geprobeerd onze valiezen over te laden in een wagen die in de file aan de overzijde stond, maar dat mocht uiteindelijk niet van de politie.” Stefaan en zijn gezin arriveerden uiteindelijk om 9 uur in Zaventem. “We hebben net iemand van TUI gesproken. Vandaag zijn er geen vluchten meer, maar ze zijn wel bereid onze reis kosteloos te verplaatsen van zaterdag naar zaterdag.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio