Bestuurster behoudt straf voor dodelijke aanrijding aan overdreven snelheid, ouders zijn opgelucht

Bij het ongeval op de Aarschotsesteenweg liet Stef Theys uit Rillaar het leven. Foto: atb

Aarschot / Herselt -

Brenda T. (40) uit Rillaar (Aarschot) behoudt haar straf voor de dodelijke aanrijding in Ramsel (Herselt), waarbij Stef Theys (20) uit Rillaar begin 2015 om het leven kwam. De ouders van het slachtoffer zijn opgelucht.

De correctionele rechtbank in Turnhout velde gisteren een nieuw vonnis in de zaak van het dodelijk ongeval op de Aarschotsesteenweg in Ramsel, waarbij op 6 januari 2015 Stef Theys uit Rillaar overleed. De inzittende van de auto, met zijn vriend Nico S. uit Aarschot aan het stuur, werd bij het verlaten van de parking van de karting Extreme-Kart aangereden door de auto van Brenda T. Beide auto’s kwamen in een lagergelegen berm terecht. Stef Theys moest uit het wrak worden bevrijd en overleed zes dagen later in UZ Gasthuisberg in Leuven.

Brenda T. is daarvoor begin juni door de politierechtbank in Turnhout veroordeeld. Ze kreeg een celstraf van één jaar met uitstel, een boete van 6.000 euro en een rijverbod van vijf jaar, waarvan de helft effectief. Ze moet ook opnieuw rijexamens afleggen en psychologische tests ondergaan. De vrouw tekende beroep aan tegen het vonnis en vroeg een lichtere straf. Haar advocaat vond haar niet aansprakelijk voor het ongeval en wees met een beschuldigende vinger naar Nico S. die haar auto had moeten zien aankomen.

Onverantwoord snel

De rechters in beroep halveerden wel de eerder opgelegde boete, maar bevestigden de rest van de straf. Ze vonden net als de politierechter dat Brenda T. onverantwoord snel reed. “Het rijden aan hoge snelheid is onverantwoord, ontoelaatbaar en manifest gevaarlijk”, oordeelde de rechtbank nu. “De nieuwe examens zijn verantwoord omdat getwijfeld kan worden aan de geschiktheid van de beklaagde om nog op een verantwoorde wijze voertuigen te besturen, gelet op haar verkeersonveilig gedrag.”

De ouders van het slachtoffer zijn in de rechtszaak geen betrokken partij meer, maar ze kwamen donderdagochtend wel luisteren naar de uitspraak. “We zijn opgelucht dat de rechtbank dezelfde straf heeft uitgesproken”, zegt vader Kris Theys. “Het is alleen spijtig dat de vrouw geen schuldinzicht heeft. Na bijna drie jaar kunnen we dit hoofdstuk eindelijk afsluiten.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio