Hans (35) verdween twintig jaar geleden uit het ziekenhuis, nu halen speurders zijn zaak plots van onder het stof

Hans (35) verdween twintig jaar geleden uit het ziekenhuis, nu halen speurders zijn zaak plots van onder het stof

Politie en parket deden opgravingen in de tuin van het ouderlijk huis. Foto: mvl

Roosdaal / Aalst -

Politie en parket hebben dinsdag opgravingen gedaan in de tuin van Hans Bulté in het centrum van Strijtem. De dertiger verdween twintig jaar geleden, maar volgens het parket doken er nieuwe elementen op die onderzocht moeten worden.

In juni 1997 verdween de toen 35-jarige Hans Bulté uit een Aalsters ziekenhuis waar hij was opgenomen. Sindsdien werd nooit nog iets van hem vernomen. De buurtbewoners van het ouderlijk huis in de Schilder Evenepoelstraat in Strijtem waar Hans op het moment van zijn verdwijning woonde, waren dan ook verbaasd toen er dinsdag enkele wagens van politie en parket en graafmachines voor de woning stonden.

“Ik dacht eerst dat de graafmachines er stonden om waterputten uit te graven”, zegt een buurtbewoonster. “Dan zag ik de vele politievoertuigen en besefte ik dat het misschien wel met de verdwijning van twintig jaar geleden had te maken. Ik heb gezien dat ze hebben gegraven in de tuin die grenst aan een wandelweg tussen de Reigersbaan en de Pastoor Cuylitsweg. Er ligt nu nog een berg aarde.”

Nieuw dossier

Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat het parket de opgraving had bevolen. “Het onderzoek naar de verdwijning van Hans Bulté werd in 1997 en de jaren erop gevoerd door het parket van Dendermonde, omdat de man in die regio verdwenen is. Het dossier werd daar ook afgesloten. In het kader van recent verkregen informatie werd een nieuw dossier in Halle-Vilvoorde geopend. In het kader van dit dossier werden deze week opgravingen in ons arrondissement uitgevoerd. Deze hebben evenwel niets opgeleverd. Voorlopig zijn er geen andere onderzoeksdaden gepland.”

Afwachten

Ondertussen wordt de familie Bulté door de onderzoeksdaden opnieuw geconfronteerd met het verlies van haar familielid. “In de familie werd af en toe nog wel eens over de verdwijning gepraat, maar na twintig jaar hebben we het wel een plaats kunnen geven”, zegt Ingrid Bulté, de zus van Hans. “Natuurlijk zouden we blij zijn mocht er plots een onverwachte wending komen. De dag dat ik te weten kom wat er met Hans gebeurd is, zal de gelukkigste dag van mijn leven zijn.”

Volgens Ingrid was de familie ook niet op de hoogte van het heropende onderzoek. “Mijn broer woont momenteel op die plek en hij moest toestemming geven voor de opgravingen. Maar verder werden we niet op de hoogte gebracht en we werden ook niet ondervraagd door de politie. Op het moment van de verdwijning wisten we van niets en nu weten we nog steeds niet meer dan twintig jaar geleden. Ze mogen nog zo veel opgraven als ze willen, de kans is klein dat ze iets vinden. Het is afwachten of er ooit resultaat zal komen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees