Ploegkoers Zesdaagse van Gent geneutraliseerd na zware valpartij, Viviani vormt nieuw team

Ploegkoers Zesdaagse van Gent geneutraliseerd na zware valpartij, Viviani vormt nieuw team

Foto: fvv

Na een zware crash op 5 minuten van het einde van de ploegkoers op de Zesdaagse van Gent werd de wedstrijd donderdagavond geneutraliseerd. Marc Hester, Oliver Wood en Cameron Meyer kwamen daarbij zwaar ten val. Callum Scotson en Elia Viviani vormen een nieuw team. Ondertussen verbeterden Kenny De Ketele en Moreno De Pauw verschillende records.

Klaar om te knallen? Deze opzwepende beats kozen de pistiers voor hun baanronde in het Gentse Kuipke!

Donderdagavond werd het plots bangelijk stil in ‘t Kuipke. Een crash tijdens de ploegkoers, meteen doemde het verschrikkelijke beeld van de doodsmak van de Spanjaard Isaac Galvez opnieuw op. Cameron Meyer werd afgevoerd... de kwetsuren van Marc Hester en Oliver Wood bleken redelijk mee te vallen. De Australiër Meyer werd met applaus uitgewuifd en kreeg zowaar een lach op de lippen. De wedstrijd werd meteen stilgelegd. Luttele minuten na het voorval verscheen Laura Lynn ten tonele: ‘Je hebt me duizendmaal bedrogen’... Gevoelens van opluchting overheersten in ‘t Kuipke.

Na de neutralisatie van Michele Scartezzini en het uitvallen van Cameron Meyer vormden Callum Scotson en Elia Viviani een team voor de rest van de derde avond. Oliver Wood trok na de crash naar het hotel. Zijn ploegmakker Mark Stewart werkte enkel de individuele nummers af. Bij Meyer toonden een echografie aan dat er geen bloedingen zijn. Foto’s moeten aantonen of de Australiër geen breuken opliep.

Ploegkoers Zesdaagse van Gent geneutraliseerd na zware valpartij, Viviani vormt nieuw team
Foto: fvv

De Ketele-De Pauw verbeteren baanrecord 500m

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw grossieren in baanrecords. Eerder op de avond evenaarden ze al het record over de baanronde.

Later kregen De Ketele-De Pauw een staande ovatie na het verbeteren van het baanrecord tot 26.59., het oude record dat ook op hun naam stond was 26.65. Na het winnen van dit nummer verwierven ze een bonusronde en kwamen ze alleen aan de leiding.

 

Eerder op de avond

Na een opnieuw zeer geanimeerde tweede wedstrijddag begonnen vier ploegen in de nulronde aan dag drie van de 77ste Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Opvallend: de jonge Belgen Lindsay De Vylder en Robbe Ghys hielden ook op dag twee goed stand.

“We hebben woensdag iets te afwachtend gekoerst”, zegt De Ketele. “We moeten dominant blijven en mogen geen kansen laten liggen om punten te pakken. Er zijn immers kapers op de kust. Verschillende duo’s stonden nog nooit op het podium in ‘t Kuipke en zullen er alles aandoen om dit te realiseren.”

Een derde dag op rij wonnen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw de ploegenafvalling. Woensdag probeerde Benjamin Thomas Moreno De Pauw te verrassen, maar de Waaslander remonteerde de wereldkampioen op de streep. Een dag later bleef Morgan Kneisky met De Pauw over. Moreno muisde er vanonder in de slotronde, Kneisky strandde aan het achterwiel van De Pauw.

Meteen was het publiek opgewarmd. Met winst in de chronorit over de baanronde verstevigden De Ketele-De Pauw de leidersplaats. Met een gemiddelde van 70,99km evenaarden De Ketele-De Pauw het record (8.45) van De Pauw aan de zijde van Kneisky.

Jonas Rickaert derde keer aan het feest

Jonas Rickaert won gisterenavond de supersprint. Eerder in deze zesdaagse had hij al twee keer de bloemenmeisjes opgezocht. “Tevreden over het eerste deel van de zesdaagse”, vertelde de West-Vlaming van Sport Vlaanderen-Baloise. “Dit is een zesdaagse van een heel hoog niveau. In de ploegkoersen moeten Roy Pieters en ik de schade beperken. Mijn conditie is vergelijkbaar met deze van vorig jaar op hetzelfde tijdstip, maar nu is het moeilijker om het verschil te maken. Er wordt heel rap gereden. Graantjes meepikken, is het hoogst bereikbare in dit zeer selecte gezelschap.”

Toch nog tegenwind voor De Ketele-De Pauw

Toch nog tegenwind voor De Ketele-De Pauw na de korte ploegkoers donderdagnacht. Vergaerde-Stöpler wonnen die korte ploegkoers maar de wereldkampioenen Kneisky-Thomas én de Nederlanders Havik-Stroetinga glipten door de mazen van het net, versierden rondewinst en benen De Ketele-De Pauw bij op kop. Voor de Fransen wenkt een bonusronde.

 

 

De derde dag werd afgesloten met een supersprint (Pijourlet) en een dernyrit (Kneisky).

De stand na de derde dag

1. DE KETELE-DE PAUW 218 punten, 2. Kneisky-Thomas 181, 3. Havik-Stroetinga 157, op 1 ronde 4. GHYS-DE VYLDER 144, op 2 ronden 5. Meyer-Scotson 52, op 3 ronden 6. Grasmann-Hester 45, op 4 ronden 7. VERGAERDE-Stöpler 73, op 5 ronden 8. THIJSSEN-Lampater 87, 9. RICKAERT-Pieters 86, op 8 ronden 10. Stewart-Wood 54, op 14 ronden 11. Pijourlet-Marguet 30, op 18 ronden 12. Viviani-Scartezzini 89.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.