Tesla verrast met nieuw model: “Snelste wagen ooit en van 0 tot 100 km/uur in 1.9 seconden”

Tesla heeft in Californië geheel onverwacht een nieuwe sportwagen voorgesteld. Volgens topman Elon Musk is de nieuwe ‘Roadster’ de snelste productiewagen ooit. Kort daarvoor stelde Musk ook al de Tesla Semi voor, een elektrische vrachtwagen.

Niemand die het zag aankomen want na een ietwat droge presentatie over de Tesla Semi, vooral gericht op professionals uit de transportsector, kwam plots Franz von Holzhausen, hoofd-designer bij Tesla, het podium opgereden in een gloednieuwe Tesla Roadster.

LEES OOK. Tesla komt met elektrische vrachtwagen

Qua design doet het denken aan de ‘allereerste’ Tesla. Dat was toen in feite een Lotus Elise, omgebouwd tot elektrische wagen. Sindsdien heeft Musk steeds beloofd een nieuwe roadster te produceren, et voila!

De Roadster moet het niet enkel hebben van z’n licht archetypische ‘supercar’-looks, maar vooral van de cijfers. Volgens Musk is de snelste productiewagen ooit. De 3 elektromotoren en een 200 kWh batterij moeten de wagen - op papier althans - een bereik van 1000 km geven.

Mogelijk nog markanter is de prijs. De Roadster start aan 200.000 dollar en prijst zo andere hyper-supercars (kaliber Bugatti Veyron, Mclaren P1…) mogelijk de markt uit.

Tesla verrast met nieuw model: “Snelste wagen ooit en van 0 tot 100 km/uur in 1.9 seconden” Video: YouTube

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees