Blinde student verliest vrienden tijdens drukke uitgaansnacht, gelukkig brengt politie redding

Blinde student verliest vrienden tijdens drukke uitgaansnacht, gelukkig brengt politie redding

Archiefbeeld. Foto: ANP

Leuven -

De Leuvense politie heeft er een bijzonder drukke uitgaansnacht opzitten. De meest bijzondere interventie was die voor een blinde student die zijn vrienden was kwijtgeraakt en alleen achterbleef.

De student, een 19-jarige jongen uit Oostende die op kot zit in Brussel, was met zijn vrienden op stap in Leuven. Iets na 5 uur vrijdagochtend kreeg de politie een telefoontje van de verantwoordelijke van een fakbar in de Tiensestraat die melde dat de blinde student alleen was achtergebleven in de zaak. De vrienden waarmee hij gekomen was, was hij in de loop van de avond kwijt geraakt. De man kon niet alleen naar huis. De politie pikte de jongeman op en slaagde er uiteindelijk in om toch een van zijn vrienden te contacteren. Die was zelf ook al een tijdje op zoek naar zijn vriend. Samen vertrokken ze terug naar Brussel.

Verkeersbord

Een tweede markante oproep was die voor een 19-jarige student uit Schoten in de Blijde Inkomststraat. De douche in zijn kamer was al een half uur aan het lopen en binnen klonk luide klassieke muziek. De kamerdeur was echter aan de binnenkant gesloten. De politie moest de deur openbreken en trof de man bewusteloos aan in de douche. Hij was snel terug bij bewustzijn, maar kon zich niets meer herinneren. De man, die duidelijk onder invloed van alcohol was, werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Voor een 21-jarige student uit Kessel-Lo had de politie een GAS-pv in petto omdat hij betrapt werd toen hij een muur van een college beklom. Om terug omlaag te klimmen gebruikte hij een verkeersbord dat tegen de muur bevestigd was. Dit raakte hierdoor beschadigd. En precies toen kwam er een politieploeg voorbij.

Daarnaast werden verschillende te luide kotfeestjes stilgelegd en mogen drie studenten opdraaien voor de kosten aan een motorfiets waarvan ze het nodig vonden om die om te duwen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees