Dashcam filmt hoe wegpiraat levensgevaarlijke manoeuvres uithaalt op E314

Dashcam filmt hoe wegpiraat levensgevaarlijke manoeuvres uithaalt op E314 Video: TVL

Maasmechelen -

Een bestuurder van een zwarte Mercedes heeft enkele levensgevaarlijke manoeuvres uitgehaald op de E314 in Maasmechelen. Toen een vrachtwagenchauffeur een andere vrachtwagen wilde inhalen, ging het voor de bestuurder van de personenwagen duidelijk te traag. Hij haalde beide voertuigen in via de pechstrook en ging nadien in de remmen om het achterliggende verkeer op te houden.

Het incident dateert van afgelopen maandag. De beelden, opgenomen door een dashcam van de vrachtwagenchauffeur, tonen hoe de zwarte Mercedes plotseling voor beide voertuigen opduikt door gebruik te maken van de pechstrook. Nadien volgt het remmanoeuvre op de linkerrijstrook, wat meteen enige frustratie teweegbracht bij de bestuurder van de vrachtwagen. Vijftien seconden lang bleef de chauffeur claxonneren om kort daarna naar de rechterrijstrook uit te wijken.

De bestuurder van de Mercedes riskeert een rijverbod en een boete van enkele duizenden euro’s. Doordat de video echter via sociale media werd gedeeld, bestaat de kans dat de rechter beslist om de beelden niet te aanvaarden als bewijsmateriaal. “Het is vergelijkbaar met winkeliers die bewakingsbeelden van diefstallen online zetten”, verklaart advocaat Luk Delbrouck. “Al is er een tendens in de rechtspraak om die nu toch te aanvaarden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees