Celebs

Terwijl u sliep, heeft Kim Kardashian elf miljoen euro verdiend

Terwijl u sliep, heeft Kim Kardashian elf miljoen euro verdiend

Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

Drie nieuwe parfums hebben Kim Kardashian elf miljoen euro opgebracht. Ze lanceerde ze op woensdag (donderdagnacht in Europa) en amper anderhalve dag later waren alle 300.000 flesjes uitverkocht. Zonder dat iemand de geur nog maar heeft geroken.

Laat het aan Kim Kardashian om een tegenslag om te zetten in een financiële meevaller. Vorig jaar werd de realityster brutaal overvallen in Parijs, waar ze regelmatige angst- en paniekaanvallen aan overhield. Een week geleden liet ze weten dat het beter gaat, met dank aan helende kristallen. En die kristallen krijg je zomaar bij een flesje van één van haar parfums, die ze Crystal Gardenia, Crystal Gardenia Oud en Crystal Gardenia noemde. Wie de limited edition kocht, kreeg zelfs een hele doos van haar helende kristallen.

Terwijl u sliep, heeft Kim Kardashian elf miljoen euro verdiend

Naast uitgebreide promotie op Instagram, waar ze 104 miljoen volgers heeft, bespeelde Kim ook de televisiezenders: ze was te gast in de populaire talkshows van Ellen DeGeneres en Jimmy Kimmel, waarin ze over haar privéleven kwam vertellen (voor de geïnteresseerden: haar man Kanye West valt overal in slaap en haar derde kind wordt een meisje). Ze dronk een smoothie van sardines in het populaire ‘Spill Your Guts or Fill Your Guts’ in de Late Late Show omdat ze niet wilde verklappen of haar zussen nu echt zwanger zijn. Zolang de presentator maar vermeldde dat ze parfums zou uitbrengen en wanneer die precies te koop zouden zijn.

Tel die mediacampagne op bij de klassieke truc van de beperkte oplage (slechts 300.000 flesjes beschikbaar!) en je komt bij het verkoopsucces waarbij alle flesjes op minder dan 48 uur online verkocht werden. Volgens showbizzsite TMZ had Kim Kardashian na een uur al een miljoen dollar inkomsten en verdiende ze in totaal 14 miljoen dollar (11 miljoen euro) aan haar flesjes parfum. Het enige wat nog niet duidelijk is: of die parfums nu eigenlijk ook lekker ruiken.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees